Com a resultat de l'experiència, té la intenció d'emprendre una nova empresa en el camp de l'enginyeria

Ricard Martí, estudiant de Telemàtica de l’EUPMt, ha participat a la II edició del programa Innovative Engineering Coaching, un curs d’entrenament per a recent titulats o en vies de titulació en Enginyeria que va tenir lloc del 12 al 15 de juliol a la UAB. En 4 dies, els participants van poder viure  de primera mà una experiència d’aprenentatge i desenvolupament personal i professional en el marc d’un equip d’alt rendiment: “Ha estat una experiència inoblidable on he conegut unes persones amb uns valors i un potencial increïble”, diu en Ricard.

Els participants, organitzats en equips, tenien el repte de definir un producte o servei innovador que es sigui atractiu pel mercat i, per tant, que es pogués comercialitzar. Cada equip tenia l’acompanyament d’un coach per facilitar-li mètodes, eines i tècniques per anar superant els entrebancs que l’equip es trobava al llarg del procés. Finalment, els projectes resultants es van presentar davant d’un comitè avaluador que va actuar com a potencials inversors. Aquest comitè havia d’escollir el projecte que més convencés.

En Ricard ens explica el projecte del seu equip, que va resultar guanyador: “El nostre producte és un dispositiu electrònic tipus IPAD-Notebook però enfocat al sector de la música, que et permet mitjançant el so que produeix l'orquestra o el so que produeix el teu instrument passar de pàgina automàticament, reconeixent el dispositiu automàticament per quina part de la partitura vas”.

Ara, l’objectiu d’en Ricard i els seus nous companys és la creació de l’empresa EnginyTonic per a dissenyar i produïr productes innovadors que ajudin a les persones a tenir una vida més fàcil.

 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Eloi Serrano defensa una tesi doctoral sobre economia social