Activitats organitzades al TecnoCampus

InfoDays del  Programa d'Emprenedoria Reimagine Textile

És un programa d'alt rendiment d'acompanyament per a emprenedors/ start-ups amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda que incorporin innovació, sostenibilitat o circularitat en el seu projecte com a avantatge competitiu. 

Termini d’inscripció: fins al 5 d’abril

Més informació i inscripcions al programa

T'ho expliquem!

  • 29 de febrer 2024 de 12 a 13 h 
  • 21 de març 2024 de 16 a 17 h 

Apunta't a un InfoDay

Dones i ferrocarril

Destaquen el paper de les dones en el món del ferrocarril amb quatre protagonistes que treballen al sector.

Data: 7 de març de 2024 a les  18 h

Inscripcions

Cafè Networking TecnoCampus amb Elena Rico, Managing Partner a IMPACT Partners Ibérica

El proper 8 de març, dia de la dona treballadora, comptarem amb Elena Rico, que compartirà la seva sòlida experiència de més de 20 anys en el camp de la inversió, com a inversora en empreses amb potencial de creixement, de la mà de Caixa Capital Risc, així com a l’actualitat a través d’Impact Partners Ibérica.

L’Elena inverteix en startups tecnològiques en series A i B, que tinguin un model de negoci demostrat i millorin la qualitat de vida de les persones. És a dir, busca projectes amb doble impacte financer i social. Ha invertit en les startups Mi cuento, Abogados para tus deudas i Top Doctors, entre d’altres. 

Data: 8 de març a les 9:30 h

Lloc: sala Burriac de TCM2

Inscripcions

Vols conèixer si la teva empresa pot beneficiar-se de les deduccions fiscals per activitats de R+D+I?

Les deduccions fiscals per a activitats de Recerca, Desenvolupament i Innovació Tecnològica són l’eina més potent en el marc fiscal actual per a les empreses. La seva aplicació permet recuperar fins el 59% de les despeses realitzades en concepte de R+D+i.

T’oferim l’assessorament personalitzat de Raúl Vila, enginyer fiscalista i expert en finançament en R+D+I de la consultora Deducible.es.

Deducible.es ha desenvolupat una plataforma online orientada a la gestió, control i documentació de les despeses de R+D+I, amb l’objectiu de que les petites empreses monetitzin la seva innovació. Pel fet de ser empresa del parc, deducible.es t’ofereix un 20% de descompte.

Data: 19 de març, de 9h a 13h. La durada prevista és de mitja hora. 

Lloc: Sala de reunions de la planta baixa de la torre TCM2.

Inscripcions

HUB4T

Vols créixer professionalment i especialitzar-te en el teu sector?

Fes un cop d'ull a la nova oferta formativa de cursos d'especialització 2024-2025 de HUB4T - TecnoCampus en els àmbits de l'empresa, la tecnologia i la salut.

Descobreix els nous cursos

Activitats organitzades per FAGEM

Cursos de formació subvencionats (també per a persones autònomes)

La FAGEM ofereix un total de set cursos de formació en el marc del programa Conforcat a Mida i subvencionats al 100% pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Els cursos estan destinats a persones treballadores però com a novetat també es poden beneficiar de la subvenció persones autònomes.

Cada curs té una durada de 30 hores i s’engloba dins d’una de les tres àrees d’acció prioritàries per a la FAGEM: sostenibilitat, digitalització i igualtat. Tots els cursos tindran lloc entre febrer i juliol.

  • Polítiques d'igualtat i sensibilització 6 i 13 de març; 3, 10 i 17 d'abril; 15 de maig; 3 i 5 de juny i 13 de juliol de 15.30 a 18.30 hores

L'objectiu del curs és participar en la detecció, anàlisi, implementació i avaluació de projectes per a la igualtat efectiva de dones i homes. [+informació]

  • Atenció al client en anglès Dimarts i dijous del 2 al 30 d'abril de 15 a 18 hores

Aquesta formació vol oferir a les persones assistents les eines necessàries per atendre i satisfer les necessitats del client mitjançant l’aplicació de les tècniques de venda oportunes en el marc de l’estratègia predeterminada utilitzant una llengua estrangera. [+informació]

  • Digitalització i sostenibilitat Dimarts i dijous del 2 d'abril al 2 de maig de 16 a 19 hores

Aquesta formació vol acompanyar les empreses de la comarca per adaptar-se als desafiaments actuals derivats d’un entorn en constant evolució. Presentarem els avantatges de la digitalització en el camí cap a l'empresa sostenible i identificarem les àrees a transformar i el procés d'implementació dels canvis necessaris. [+informació]

  • Presentacions orals tècniques en angles Dimarts i dijous del 7 de maig al 6 de juny de 15 a 18 hores

Aquest curs us facilitarà les tècniques necessàries per a realitzar presentacions eficaces i ben organitzades en anglès perquè un cop acabada la formació les persones assistents es sentin capaçes de presentar un producte o servei en llengua anglesa davant de la clientela internacional. [+informació]

  • Treball en equip Dimarts i dijous del 10 de juny al 15 de juliol de 15 a 18 hores

El bon treball en equip és clau per obtenir uns resultats òptims de l’empresa. Per això, en aquesta formació aprendrem com maximitzar el potencial de cada una de les persones amb les que treballes, generar una confiança entre l’equip a partir de la comunicació efectiva i motivar al personal per aconseguir uns objectius comuns. Inclou formació específica per elaborar un protocol de Bones Pràctiques Ambientals a l'Oficina. [+informació]

  • Written business English Dimarts i dijous de l'11 de juny a l'11 de juliol de 15 a 18 hores

Aquest curs prepara els alumnes per aprendre a escriure el llenguatge anglès en el context empresarial i perquè sigui capaç de fer les seves funcions sense que l'idioma sigui una barrera.formació presenta els avantatges de la digitalització en el camí cap a l'empresa sostenible. [+informació]

GESTIÓ DE L’ABSENTISME. EINES I SOLUCIONS

Sessió sobre l'Absentisme, les seves causes i com podem minvar-lo

"Sovint, l’absentisme és senyal d’uns costos amagats, ens indica que l’empresa té problemes i cal identificar-ne les causes analitzant cada departament i cada secció per separat.”

Durada: 2 hores

Dia: 14 de març de 2024

Horari: de 10h30 a 12h30

Lloc: c/ Enric Granados núm 5 d'Argentona

Destinataris: Els principals destinataris seran les persones empresàries, negociadores de Convenis Col·lectius i de Plans d’Igualtat, les responsables de Relacions Laborals i totes aquelles persones interessades en la matèria.

Més informació

JORNADA: PROTOCOLS PER A LA PREVENCIÓ DE L'ASSETJAMENT SEXUAL A L' HOSTALERIA

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Objectius: La jornada (subvencionada 100%) té com a objectiu el de sensibilitzar per una banda en quant a l’assetjament sexual i/o per raó de sexe i perquè es produeix i per l’altre formar les persones assistents com a persones de referència de les seves empreses en el cas de produir-se un assetjament sexual.

DATA I HORA: dc., 20 març 2024 17:00 - 20:00

LLOC: FAGEM, Germans Thos i Codina, 9 Mataró 08302

Destinataris: Els principals destinataris seran els empresaris/es del món de la hostaleria (restaurants, Bars, cafeteries, pubs, locals d'oci nocturn etc)i  persones interessades en la matèria que encara no disposen del protocol OBLIGATORI per a qualsevol empresa.

Un cop acabada la jornada es farà arribar a cada persona participant un protocol obligatori per a la prevenció de l'assetjament sexual, un diploma conforme han assistit a la jornada i material relacionat.

Inscripcions

MARESME CIRCULAR

Estudi del potencial de l’economia circular al Maresme és un projecte impulsat per la FAGEM i la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus per impulsar la transformació de la comarca cap a l’economia circular. El projecte neix per detectar les oportunitats que el teixit empresarial de la comarca pot trobar en l’economia circular. Durant dos anys s’estudiaran els reptes i les oportunitats de transició cap a la circularitat mitjançant una mirada multisectorial i multiagent.

Calendari de sessions

Activitats organitzades per la Cambra

Eines d'IA per aconseguir més amb menys esforç

Guanya eficiència amb la intel·ligència artificial.

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix un curs amb l’objectiu de conèixer Xat GPT i altres eines de IA gratuïtes (incloses en aquest curs). Aquestes, permeten reduir fins a un 50% el temps dedicat a elaborar i actualitzar fulls de càlcul, escrits, presentacions, investigacions de mercat i resums executius. També t'ajuden a inventar, a crear continguts i a optimitzar el format del teu treball amb mínim esforç. No esperis per a aconseguir fer més amb menys esforç! Sigui quin sigui el teu sector o la teva funció, apunta't a aquest curs, i comença a aprofitar el potencial de la IA per al teu dia a dia.

Destinataris: Professionals que es vulguin actualitzar en les noves eines que ofereix la intel·ligència artificial.

Dates: Tots els dijous a les 9:00 h, del 7/3/2024 al 14/3/2024  |  Duració: 12 hores.

Preu: 320 €

Més informació

Captació de nous clients: el venedor 'marine'

Nous mètodes; més rendiment comercial

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix un curs amb l’objectiu d’aprendre a potenciar destreses comercials, a fomentar la captació de nous clients, i a incrementar la rendibilitat del negoci.

Destinataris: Comercials de nova generació, comercials experimentats, petits empresaris, emprenedors, directors comercials i caps de venda.

Dates: Tots els dimarts a les 9:00 h, del12/3/2024 al 20/3/2024  |  Duració: 10 hores.

Preu: 270 €

Més informació

Altres activitats d'interès

Mobile World Congress

Els propers dies 26 a 29 de febrer de 2024 tindrà lloc el Mobile World Congress a Fira de Barcelona. TecnoCampus hi serà present amb un estand al pavelló de 4YFN, amb 10 start-ups innovadores del nostre ecosistema. 

TecnoCampus disposarà de l’estand els dos darrers dies de la Fira.

Més informació

Eines i estratègies per una eficient selecció de personal

Coneixeràs les eines, tècniques, estratègies i habilitats per fer una gestió eficient dels processos de reclutament.

Organitza: SOM. Ajuntament de Mataró

Data: 19 i 21 de març, de 9.30h a 12.30h. En format telemàtic (aula virtual)

Més informació

DES – Digital Enterprise Show 

DES – Digital Enterprise Show sobre solucions digitals exponencials a nivell europeu serà del 11 a 13 de juny a Màlaga .
La vuitena edició de DES reunirà més de 17.000 directius internacionals que acudiran a la recerca de les últimes solucions a IA, Blockchain, Multicloud, analítica de dades, o ciberseguretat.

Cursos i activitats Retail Lab Mataró

Dissenyat com un laboratori de transferència de coneixements i d’informació entorn diferents tecnologies i eines digitals que es troben al mercat, orientades a la millora de la competitivitat del comerç, els serveis i la restauració local.

Més informació

Agenda de fires internacionals ICEX

Consulta les fires i missions organitzades per IceX.

Més informació

.

.