Programa d'emprenedoria Reimagine Textile

És un programa d'alt rendiment i d'acompanyament en el procés de transformació d'idees de negoci del sector tèxtil i moda en projectes reals d'empresa, que està subvencionat per la Fundació TecnoCampus, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. 

 

Si ets un emprenedor o una start-up en fase inicial del sector tèxtil i moda, aquest programa t'interessa! 

 

Imatge textil 1

 

Aquest programa va adreçat a emprenedors o start-ups (fins a 3   anys de vida) del sector tèxtil que apostin per la innovació,   sostenibilitat o circularitat com a avantatge competitiu en el seu   model de negoci.

Seleccionarem projectes que incorporin teixits intel·ligents,   funcionals i sostenibles, eco disseny, wearables, materials   innovadors, economia circular tèxtil, digitalització de   processos,  impressió 3D, marques disruptives o altres   elements innovadors per la indústria tèxtil. 

L'equip ha de comptar com a mínim amb una persona a temps   complet dedicada al projecte.  

Consulteu les bases de participació que trobareu al final de la   pàgina. Si teniu qualsevol dubte podeu escriure al  mail: reimaginetextile@tecnocampus.cat

 

Què és Reimagine Textile?

Amb el suport del Pla d’Especialització i Competitivitat Territorial PECT i de la Diputació de Barcelona, s’ha desplegat un portafoli de serveis 360⁰ en una triple direcció: suport a l’emprenedoria d’innovació tèxtil per aflorar el talent, incubació de start-ups per afavorir l’èxit de les noves propostes de valor i acceleració corporativa per a transformar la indústria.

Què t'oferim?

Transferència de coneixement en emprenedoria tèxtil, orientació tecnològica i d'innovació, enllaç amb el sector productiu tèxtil de Catalunya, acompanyament al mercat,ecosistema empresarial Reimagine Textile, accés a la incubadora, fabLab, atelier de mostraris, zona shooting, esdeveniments importants del sector, finançament, publicitat.

El programa consta de 2 fases:

Màxim 15 participants en la FASE 1, dels quals màxim 5 podran passar a la FASE 2.

Els participants treballaran els diferents elements del Model de Negoci i que consta de sessions tant grupals com individuals impartides per mentors i experts especialitzats en el sector, en estratègia de negoci i en innovació i i tecnologia També es treballarà l'elaboració de fitxes tècniques i la connexió amb el teixit productiu tèxtil del territori ajudant-vos a cercar els proveïdors adients i la confecció del mostrari

 • Convertireu la idea de negoci en una proposta de valor clara, descobrint el mercat i la seva reacció davant la proposta de valor. Plantejareu el model de negoci amb la metodologia Canvas.
 • Us ajudaran a preparar l'estratègia de producte i desenvolupament de la col·lecció; i a definir el pla d'operacions.
 • Definireu les estratègies de màrqueting i comercial; i us ensenyarem tècniques de venda.
 • Validareu la viabilitat econòmica i financera, així com els estàndards de qualitat del producte.
 • Descobrireu les oportunitats tecnològiques i d'innovació possibles.
 • Coneixereu les experiències d'empresaris del sector que han portat les seves idees innovadores al mercat.
 • Aprendreu a crear unes fitxes tècniques professionals i un quadre de col·lecció viable i coherent.
 • Us faciliterem la connexió amb el teixit productiu tèxtil del territori per trobar els proveïdors adequats.
 • Aprendreu a crear un relat de la vostra marca i a presentar-lo. 
 • Accés a les instal·lacions de fablab, atelier, zona shooting i zona co-working.
 • Connexió amb l'ecosistema emprenedor Reimagine Textile.

ACOMPANYAMENT AL MERCAT

Al final de la primera fase, els emprenedors presentaran la seva proposta de valor i un comitè d’avaluació seleccionarà els cinc projectes finalistes, que accediran a la segona fase del programa.

En aquesta fase, us acompanyarem de forma personalitzada en el llançament al mercat amb: 

 • Assessorament expert per part de professionals especialitzats en disseny i moda tèxtil.
 • Suport en la recerca de finançament, subvencions, concursos, partners, etc.
 • Orientació en el registre de patents i marques.
 • Suport a la promoció i presència en mitjans de comunicació a nivell local i nacional.

Durant tot el programa, els participants disposaran gratuïtament d'un espai d’ús compartit al TecnoCampus per treballar el projecte.També entraran a formar part de l'ecosistema emprenedor Reimagine Textile amb accés al FabLab, atelier i zona shooting.

Logos Reimagine

Edicions anteriors

Reimagine Textile 2021

És un programa d'alt rendiment i d'acompanyament en el procés de transformació d'idees de negoci del sector tèxtil i moda en projectes reals d'empresa, que està subvencionat per la Fundació TecnoCampus, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. 

Accedeix

Reimagine Textile 2020

És un programa d’alt rendiment especialitzat en moda per a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil, oberts a incorporar un component d'innovació i/o tecnologia com a avantatge competitiu.

Accedeix

Reimagine Textile 2019

15 projectes participen en la 2a edició que aposten per la innovació i la sostenibilitat en el sector tèxtil. Projectes molt variats, des de la llenceria interactiva, als vestits de núvia do it yourself online, a la moda sostenible, buffs per protegir de la contaminació, moda termoreguladora, uniformes creatius, moda amb sacs de cafè. 

Accedeix

Reimagine Textile 2018

És un programa d’alt rendiment d’acompanyament per a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda  oberts a incorporar innovació tecnològica com a avantatge competitiu.

Accedeix