TecnoCampus STEAM

“Steam TecnoCampus” aglutina una sèrie d’iniciatives i projectes amb la intenció de promoure tant les vocacions tecnològiques com l’empoderament tecnològic. L’objectiu d’aquestes iniciatives són tant els actuals estudiants universitaris com els estudiants de cicles formatius i batxillerat, als quals es fan arribar proposes de cursos i altres activitats.

Actualment, els projectes liderats per l’equip Steam són:

TecnoGirl

Té com a objectiu principal divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, especialment a noies entre els 12 i 18 anys, per contribuir a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Accedeix

Xnergic

És un moviment creat en un entorn universitari que pretén despertar vocacions tecnològiques en joves entre 12 i 18 anys. L'objectiu és donar a conèixer, de manera pràctica (learning by doing), les possibilitats que ofereix la tecnologia.

Accedeix

FabLab

És un espai de creació i de desenvolupament d’activitats vinculades a la tecnologia i a la fabricació digital. També és un punt de trobada local on es reuneixen perfils diversos per compartir coneixement i generar-ne de nou amb caràcter interdisciplinari.

Accedeix

Install Party

És una festa entorn la tecnologia que reuneix estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú projectes tecnològics. S'organitzen activitats per gaudir de la tecnologia: tallers, taules rodones, concursos, exposicions i més.

Accedeix

Som Hackathon

La SOM Hachathon és un repte, un esdeveniment creatiu i formatiu en el que, durant un intens cap de setmana, viuràs una experiència emprenedora treballant amb equips multidisciplinaris.

Accedeix

Competicions esportives

El projecte MotoStudent, realitzat el curs 2022-2023, va significar el punt de partida d'aquestes activitats en què emprenedoria, contacte amb el món professional i competició esportiva es donen la mà. El relleu natural d'aquest programa ha estat Fórmula Student, a partir del 2023-2024, un projecte que vol tenir continuïtat.

Formula Student

Formula Student és una competició on estudiants universitaris de tot el món competeixen en el disseny, el desenvolupament, la construcció i la conducció d'un vehicle monoplaça, combinant aspectes tant d'enginyeria com d'empresarials.  

Accedeix

Motostudent

Moto Engineering Foundation i TechnoPark MotorLand promouen el MotoStudent International Competition, un repte entre equips d'estudiants universitaris de tot el món.

Accedeix

Programes d'emprenedoria

L'emprenedoria és un dels pilars dels estudis al TecnoCampus, i amb iniciatives com International Bootcamp a Alemanya adquireix un caràcter internacional. Fomentem la participació en iniciatives interdisciplinàries que permeten ampliar coneixements i experiències dels estudiants.

International Bootcamp

Es tracta d’un programa d’emprenedoria intensiu i pràctic d’una setmana destinat a estudiants de diferents universitats a nivell internacional, que compta amb un equip de professors...

Accedeix

Premis

Els premis adreçats a estudiants de secundària fomenten el reconeixement de l'excel·lència en treballs de fi de cicle, de recerca o de fi de grau. Els d'emprenedoria (Creatic) tenen una llarga trajectòria, mentre que els d'Indústria 4.0 són de nova creació el curs 2023-2024.

Premis Creatic a l'emprenedoria universitària

Accedeix

Premis Creatic a l'emprenedoria en centres de FP

Accedeix

Premis Indústria 4.0

El TecnoCampus organitza la primera edició dels Premis Indústria 4.0, destinats a promoure els treballs referents al concepte Indústria 4.0, tant en els Projectes de final de Cicle formatiu de grau superior com per als Treballs de recerca de Batxillerat.  

Accedeix