Formulari d'inscripció als Premis Antena TrenLab
Omple aquest formulari i t'enviarem un correu amb tot el que necessites per presentar el teu projecte als Premis.
Que estàs buscant?
La primera edició dels Premis Antena TrenLab neixia l'any 2022 en el marc de col·laboració entre Renfe, l'Ajuntament de Mataró i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme per impulsar la innovació territorial dins l'àmbit de la mobilitat sostenible, vinculada al sector ferroviari.
Anualment s'escolliran 4 projectes emprenedors que entraran al programa d'acceleració de 6 mesos i que inclou la possibilitat de testejar la solució al territori Mataró-Maresme. Pots veure els guanyadors de la 1ra edició i els detalls del programa aquí.
Amb una dotació global de 150.000€, s' atorgaran 4 premis anuals que reconeixeran projectes emprenedors que aportin idees i solucions per a la millora de la mobilitat a nivell territorial.
Se seleccionaran projectes innovadors, tecnològics i sostenibles que proposin nous serveis de mobilitat o impactin en la millora de la gestió dels serveis existents, considerant el transport de passatgers i mercaderies en la seva globalitat.
Tres dels premis són per atendre reptes operatius i actuals de Renfe / Rodalies de Catalunya i el quart recull idees disruptives del mercat.
Busquem solucions tecnològiques que afavoreixin l'accessibilitat universal a totes les persones, amb independència de la diversitat funcional, situació o condició. Volem minimitzar la distinció entre ciutadans i superant la identificació de "recorreguts adaptats".
Així mateix, busquem incentivar l'ús del tren i del transport públic en general, mitjançant l'ús combinat de diferents modes de transport, principalment d'aquells menys contaminants.
Busquem solucions que ampliïn l'aproximació a l'accessibilitat des de diferents perspectives i des de les diferents necessitats de la ciutadania. Es tracta tant de solucions que millorin l'accessibilitat física al tren de totes les persones, com d'aquelles més centrades en la senyalització, els suports, els canals i el tipus d' informació.
Busquem solucions que facilitin que el/la viatger/a tingui una visió de totes les opcions intermodals de què disposen, atenent específicament a les característiques orogràfiques i geogràfiques del Maresme.
Busquem solucions d'intermodalitat capaces de donar resposta als nous hàbits mixtos de mobilitat de la població, tant des d'un punt de vista espacial com virtual.
Busquem solucions que facin possible l'adequació i l’adaptabilitat del transport ferroviari als diferents usos i necessitats de mobilitat de qualsevol persona. Assegurar una atenció continuada i en temps real en qualsevol situació de l'operativa diària del servei.
Busquem solucions que permetin aprofitar els avantatges d'una comunitat viatgera enfortida de la qual es pot saber la identitat i la ruta.
Busquem solucions i eines a través dels quals premiar la fidelitat i compromís de les persones usuàries de Renfe.
Busquem solucions que permetin que els serveis ferroviaris s'adaptin a les necessitats específiques, sobretot en el nou context de mobilitat i nous hàbits de la població.
Busquem solucions per millorar les condicions de seguretat, especialment des de la perspectiva de gènere, i promoure les actituds cíviques dels usuaris en relació a la infraestructura i les persones, afavorint un entorn de convivència basat en la confiança.
Busquem solucions que permetin aprofitar els avantatges d'una comunitat viatgera enfortida. Considerem que el sentit de comunitat enforteix la confiança, especialment si parlem de la comunitat que viatja junta (al mateix tren).
Busquem solucions que permetin incrementar la seguretat (violència) i reduir l'incivisme.
Busquem solucions que facin dels espais on es produeix el canvi de modalitat (espais d'intermodalitat) siguin més amables i segurs i permetin que la percepció de "pèrdua" de temps sigui mínima.
Busquem startups disruptives que desenvolupin solucions encara no implementades àmpliament al sector del ferrocarril basades en noves tecnologies (metavers, realitat virtual, robòtica etc.) o tendències (computació quàntica, drones, etc.) entre d'altres.
Omple aquest formulari i t'enviarem un correu amb tot el que necessites per presentar el teu projecte als Premis.
A partir del dijous 29 de setembre organitzem una sèrie de jornades informatives per resoldre possibles consultes sobre la convocatòria i el programa d'acceleració associat.
Projecte
Podrà presentar-se qualsevol Pime o Micropime amb un projecte innovador, tecnològic i sostenible que disposi d' un mínim producte viable i que s' ajusti als reptes descrits
Programa d'acceleració
S'haurà de comprometre a assistir al programa d'acceleració que es farà presencialment a la seu de l'Antena TrenLab a Mataró (Barcelona)
Àrea d'influència
Tindrà la predisposició per desenvolupar el test de la solució principalment a Mataró i la seva àrea d' influència
En les bases legals dels premis hi tens tota la informació: criteris de valoració, barems, puntuació màxima de cada barem, etc.
Sí, sempre que la seu social o filial estigui dins l’estat espanyol, puguis participar del programa d'acceleració a la seu d'Antena TrenLab i estiguis disposat a desenvolupar la teva solució majoritàriament a Mataró i el seu àmbit d'influència.
Durant els 6 mesos del programa es mirarà de concentrar totes les sessions presencials del mes en la mateixa setmana.
En aquest cas, i només si la teva idea és una solució molt disruptiva en el mercat actual podrà optar al repte "Keep it Open!". Per a la resta de premis necessites un grau de maduresa de la solució tecnològica i que disposis d'una prova de concepte (TRL nivell 3 mínim).