El proper 3 de juliol se celebrarà al parc la setena edició dels diàlegs de mobilitat que organitza aquesta entitat.

IN-MOVE by Railgrup i la Fundació TecnoCampus han signat un acord de col·laboració per impulsar i promocionar la formació, la innovació i la cocreació de projectes vinculats a la mobilitat sostenible i la logística multimodal. El conveni estableix un marc de col·laboració mínim de quatre anys per garantir el desenvolupament dels projectes que s'impulsin.

Les dues entitats dissenyaran, planificaran, organitzaran i difondran conjuntament tota mena d'esdeveniments i activitats de transferència de coneixement i promoció de tecnologia; s'incentivarà la creació de consorcis que permetin impulsar projectes finançats a través de convocatòries europees; i es plantejarà un observatori de dades de mobilitat en clau ciutadana que fomenti la vigilància estratègica del sector de la mobilitat en el seu conjunt.

L’acte de signatura entre el president d’InMove, Isaac Albert, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, es va fer el passat dimarts. Per la part acadèmica, també està previst treballar amb la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, el grau i el màster de Logística i Negocis Marítims i el centre formació permanent Hub4T, impulsats tots ells pel TecnoCampus.

Una primera plasmació de l’acord és la celebració el proper 3 de juliol de la setena edició dels Diàlegs de Mobilitat, impulsats per IN-MOVE by Railgrup, que se centrarà en les persones i la seva relació amb la ciutat. Carlos Moreno, un dels urbanistes i experts en mobilitat més influents del món, presentarà les idees més innovadores i arriscades. El programa es completa un taller per aprendre a trobar talent i amb una perspectiva de gènere, amb la celebració de l'assemblea general del clúster i amb activitats de networking. Carlos Moreno és expert en la creació d'entorns urbans resilients i en la promoció de la mobilitat intel·ligent. També destaca la seva passió per millorar la qualitat de vida de les persones a través de la planificació urbana i la integració de tecnologies innovadores.

Professor de la Universitat de la Sorbona, és assessor científic de l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo; va ser condecorat amb l'Ordre de la Legió d'Honor el 2010 per la República de França; i el 2019 va rebre la Medalla de la Prospectiva de l'Acadèmia Francesa d'Arquitectura, Moreno és l'autor del concepte de “La ciutat dels 15 minuts”, que planteja la necessitat de fer les ciutats més habitables i generar serveis de proximitat que redueixin al màxim els transports contaminants. Aquest concepte ha esdevingut una recomanació recurrent per les Nacions Unides. El seu keynote, que serà presentat i conduït per Ana Solá, CEO de Cinesi, se centrarà en la idea de “La ciutat inclusiva dels 15 minuts”, però també hi haurà nombroses referències al seu llibre recent La revolució de la proximitat.

El programa es completarà amb un taller de cocreació entre els assistents amb el repte de trobar talent femení, és a dir, buscar fórmules per impulsar les carreres femenines al sector del transport. L´activitat estarà dissenyada i dirigida per Connecting Brains. L'assemblea general anual, la presentació dels premis Cluster it, un joc de pistes cooperatiu i un dinar-networking completen l'agenda d'una sessió que compta amb la col·laboració de Siemens Mobility i Tram.

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus entrega les Beques On The Move per fomentar la mobilitat internacional

Següent

Banting Labs aconsegueix 70.000 euros per desenvolupar la seva tecnologia per monitoritzar els nivells de glucosa a la sang