Amb la teva participació i la de tot l'equip, la setena edició de la #SomHackathon TecnoCampus va ser un èxit!

Aquests són els moments més destacats de la #SomHackathon 2024 del TecnoCampus!
 

 
 
  

Som Hackaton 2022 

 

La SOM Hackathon és un repte, un esdeveniment creatiu i formatiu en el que, durant un intens cap de setmana, viuràs una experiència emprenedora treballant amb equips multidisciplinaris. 

Els dies 1, 2 i 3 d’abril es va celebrar al TecnoCampus la 6a edició del somHackathon. Un esdeveniment anual organitzat per TecnoCampus, Ajuntament i somMobilitat que convoca programadors de secundaria, batxillerat, universitaris i de cicles formatius durant un cap de setmana donar solució a un repte diferent cada any. 

L’edició d’enguany gira vers els reptes que posa en relleu l’economia circular. Consistia en construir solucions tecnològiques transformadores que ajudin a migrar cap a un model de creixement sostenible en el temps, impulsar l’optimització dels recursos, reduir el consum de matèries primeres i recuperar els residus. 

Aquesta hackató esta oberta a estudiants de tota Catalunya i ofereix una quantia total de 3000 euros en premis per als participants que resultin guanyadors. 

Som Hackaton 2021

 

El TecnoCampus Mataró-Maresme, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen, els dies 16, 17 i 18 d’abril, la cinquena edició de la “Som Hackathon”, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques per al consum local i responsable. En aquesta edició, actuen com a patrocinadors les empreses Everis, Intowin del parc i la cooperativa FemProcomuns. La iniciativa, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’adreça a estudiants universitaris i de centres de secundària.

 

Som Hackaton 2020

 

L'Ajuntament, el TecnoCampus i la cooperativa Som Mobilitat organitzen els dies 7, 8 i 9 de febrer una nova edició –la quarta- de la “Som Hackathon”, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques transformadores que garanteixin un envelliment actiu i saludable. En aquesta edició, actuen com a patrocinadors tres empreses del parc (Everis, Intowin i Bytemaster), Adevinta (propietària de portals com Fotocasa, Infojobs, Habitaclia o  coches,net) i Mútua General de Catalunya.

 

Galeria d'imatges

Som Hackaton 2019

 

UNA PLATAFORMA PER OCUPAR L’ESPAI PÚBLIC AMB ACTIVITATS CULTURALS PROPOSADES PER LA CIUTADANIA GUANYA LA SOM HACKATHON 2019

 

Guanyador: SolarTeam amb el projecte Mataró Camina de foment de l’ús peatonal a les ciutats.

El TecnoCampus ha celebrat el cap de setmana del  8 al 10 de febrer una “hackathon” centrada en com gestionar de manera més viva i sostenible l’espai públic. El premi a la millor idea desenvolupada per estudiants universitaris ha estat per una plataforma que potencia l’ocupació de l’espai públic amb esdeveniments culturals proposats per la ciutadania.

 

 

 

Premi Universitari

L’equip format Bernat Torres, Bruno Nevado, Pere Coller, Pol Mesegué i Robert Gracia va guanyar  2.000 euros, a distribuir entre els integrants de l’equip, i accés a la preincubadora del TecnoCampus per seguir desenvolupant el projecte.

 

Premi Batxillerat / CFGS

Pel que fa al premi de batxillerat i cicles formatius, els premiats van ser  Eduard Serra, Guillem Soler, Jordi Joan Bautista, Sergi Perelló i Sheng Juny Ye, estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, que van rebre  1.000 euros a repartir entre els membres de l’equip. El grup va ser  seleccionat per crear una plataforma que permet intercanviar coneixement entre els ciutadans d’una mateixa ciutat pel que fa a les activitats que es desenvolupen en els espais públics.

 

La tercera edició de la Som Hackathon va reunir  un total de 51 estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius i va comptar  amb la col·laboració de 23 mentors de diferent àmbits, que van donar  suport als equips durant tot el procés. L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va destacar en el discurs de clausura que la Som Hackathon és una iniciativa exemplar de col·laboració per afrontar reptes col·lectius. De fet, es tracta d’una activitat que s’emmarca dins de l’aposta pel model quàdruple hèlix, que fomenta el treball conjunt d’empresa, institucions, acadèmica i ciutadans.

La Som Hackathon és una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. En aquesta edició, creix el nombre d’empreses i entitats que donen suport a la iniciativa i hi han participat com patrocinadors Antai Venture Builder i Bytemaster, i com col·laboradors Abacus cooperativaLliure TICCoopdevs, femProcomuns, freeknowledgeinstituteSom Energia i Som Connexió.

 

Número de participants

51 estudiants

Guanyador

SolarTeam amb el projecte Mataró Camina de foment de l’ús peatonal a les ciutats.

Som Hackathon 2018

Construïnt alternatives tecnològiques per una gestió viva i sostenible de l’espai públic.

Número de participants

49 participants

Guanyador

SolarTeam amb el projecte Mataró Camina de foment de l’ús peatonal a les ciutats.

Galeria d'imatges:

Som Hackaton 2017

 

Número de participants

53 participants

Guanyador

El premi a la idea millor desenvolupada va ser per al projecte Vavava, que proposa la configuració dinàmica de línies d’autobusos a les ciutats segons la demanda.

Galeria d'imatges:

Tornar a la Som Hackathon actual