Estudiants del TecnoCampus han posat a prova les seves habilitats emprenedores en un bootcamp intensiu celebrat a Munic (Alemanya).

 

Victor Antràs, Santi Aymerich, Martina Díaz-Vélez i Joan Gabarró, van ser els quatre estudiants seleccionats per participat en aquest programa internacional que fomenta el treball en equip, la creativitat i la passió de l’esperit emprenedor.

Per segon any consecutiu, estudiants de Tecnocampus han reforçat les seves competències emprenedores en un bootcamp intensiu celebrat a Munich (Alemanya). La participació de Tecnocampus sorgeix arran de la col·laboració que manté amb l’Strascheg Center for Entrepreneurship de la Universitat de Ciències Aplicades de Munich, ja que ambdues entitats formen part de l’aliança europea d’universitats: Start For future.

Del 27 al 4 de març de 2023 els estudiants van treballar en un repte emprenedor relacionat amb el futur dels aliments. Durant la setmana, els joves van participar en diferents xerrades i sessions vinculades amb aquest tema, a la vegada que van desenvolupar un projecte emprenedor amb un equip multidisciplinari.

 

Repte emprenedor que es va treballar: "Futur dels aliments"

Data

Del 27 de febrer al 4 de març de 2023.

Lloc

Ciutat de Munic, Alemanya.

Projecte guanyador 2n Premi: Fusion Jams

 

El projecte guanyador del segon premi neix d'una idea desenvolupada a través d’una investigació de mercat sobre el malbaratament d’aliments al mercat de Viktualienmarkt a Munich. El Victor explica: “ens vam adonar que cada venedor podria arribar a llençar de 8 a 10 quilos de fruita a la setmana que, tot i que era perfectament comestible, no era visualment atractiva pel comprador final”. D’aquí va néixer “Fusion Jams”, amb una combinació de fruites i verdures per crear melmelades innovadores (per exemple: mojito i maduixa amb carabassa), aconseguint d’aquesta manera, revertir pràcticament la totalitat del malbaratament d’aliments. Un dels incentius pels venedors era oferir-los un 30% de les vendes del producte com a model de negoci.

Els quatre estudiants asseguren que l’experiència va resultar molt enriquidora. Martina Díaz-Vélez, estudiant d’Ade i màrqueting, afirma: “Hem conegut al detall el procés de Design thinking i el desenvolupament d’una idea de negoci amb l’assessorament d’experts”. Santi Aymerich, del grau de logística, resumeix: “El que m’emporto és tanta diversitat de nacionalitat i la seva perspectiva d’un mateix repte. Tenia grans expectatives sobre aquest bootcamp, i sense dubte, s’han superat de llarg”.

Ajuts

 

4 finalistes, del total de candidats que s'han presentat, rebran un ajut de 500€ cada un per a despeses de viatge i allotjament, a més de l'oportunitat de participar en el programa sense cap cost.

Requisits:

Per poder beneficiar-se de l’ajut, els candidats han complert els següents requisits: 

✓ Estar matriculat el curs 2022-2023 d’un grau o màster al TecnoCampus.
✓ Acreditar un nivell d’anglès B2 o superior. 
✓ Presentar el Currículum Vitae en anglès.
✓ Presentar una carta de motivació en anglès.

Edicions anteriors del International Bootcamp

Consulta les edicions passades del Bootcamp i esbrina com han fet front als diferents reptes els estudiants del TecnoCampus.

Accedeix

¿Vols participar en properes edicions del Bootcamp emprenedor?

Si estàs interessat a participar en el pròxim bootcamp emprenedor o simplement vols més informació sobre l'esdeveniment, pots contactar directament a través de: