Tipologia del projecte

Suport a l’empresa i l’emprenedoria

Modalitat

Individual

Àmbit d'actuació

Regional

Web del projecte

Estat del projecte

Tancat

Data d'inici

01/01/2022

Data de fi

31/12/2023

La comarca del Maresme, així com el conjunt de l’Estat, s’enfronta a un gran desafiament: ser un dels territoris més longeus del món. L’envelliment de la població d’aquí a 2050 implica grans reptes socials i econòmics, així com importants oportunitats de negoci. En aquest any, s’estima que un terç de la població tindrà més de 65 anys i els més grans de 80 anys seran l’11,8% de la població.
La necessitat de cures de llarga duració de la població anirà creixent en els propers anys. Espanya dedica el 0,9% del PIB a cures de llarga duració, per sota dels països de l’OCDE, on aquesta despesa representa el 1,5%. Aquestes dades posen de manifest la necessitat de dissenyar noves maneres innovadores de posar a l’abast solucions amb un alt component tecnològic.El marc estratègic de la iniciativa s’orienta a desenvolupar el quart pilar de l’Estat de Benestar, l’economia de les cures, amb l’objectiu de desenvolupar nous sistemes assistencials, així com noves solucions, serveis i productes que incorporen elements diferencials de base tecnològica. 

La proposta s'articula en cinc eixos:

1- La conceptualització és necessària per a generar una definició pròpia de l'economia de les cures. La literatura recull un ampli ventall de definicions diverses, amb aquest primer pas es pretén acotar el marc conceptual i l'abast que integrarà el Hub. En aquest eix també es treballarà la validació de la metodologia de treball experimental.

2- La Identificació fa referència a la realització del mapa d'actors al territori per tal de poder definir les característiques de les empreses i agents de l'economia de les cures.

3- Els Desafiaments té com a propòsit identificar reptes de futur per tal d'interpretar en clau d'oportunitats el futur de l'envelliment i la cura de les persones.

4- La Col·laboració és la forma de treballar i construir xarxes que s'impulsaran des del HUB amb l'objectiu de generar sinergies entre diferents actors per construir una cadena de valor robusta i diferenciada al Maresme.

5-La innovació s'orienta a la creació de coneixement i nous projectes que sorgeixen de les iniciatives de les empreses i emprenedors, amb un important component tecnològic.

A més de l’àmbit de l’envelliment, l’actuació es farà càrrec en un sentit ampli d’activar l’ecosistema empresarial de l’economia de les cures, orientat a preservar l’autonomia i millorar la qualitat de vida a les persones amb major vulnerabilitat (envelliment, persones amb diversitat funcional, malalties cròniques, salut mental, menors en situació de vulnerabilitat, entre d’altres).
En aquest context, la necessitat de configurar el Hub Innocare a nivell comarcal, on es generin les condicions per tal que els seus agents puguin compartir coneixement, interessos, tecnologia, desafiaments i propòsits, esdevé una gran oportunitat de desenvolupament per al territori.

Responsables de projecte

Carmina Sanchez

Responsable de col·laboració públicoprivada

Equip de projecte

Yolanda Fernànandez Ferre

Responsable de creixement empresarial

Carlos Domínguez Ruiz

Tècnic de projectes d'emprenedoria i creixement empresarial

Fonts de finançament

El pressupost total de l'execució de la operació és de 108.333,33€ , el pressupost total es finançat per la Diputació de Barcelona mitjançant la sol.licitud de projectes experimentals de suport al teixit productiu, Numero d'expedient: 22/Y/325311.

logo

Import concedit

108.333,33€

Import del projecte

108.333,33€

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte