Tipologia del projecte

Suport a l’empresa i l’emprenedoria

Modalitat

Individual

Àmbit d'actuació

Regional

Web del projecte

Estat del projecte

Tancat

Data d'inici

31/12/2021

Data de fi

31/12/2023

En els anys previs a la pandèmia, l'oferta del lloguer a les grans ciutats s'ha vist soscavat per l'augment de l'oferta d'apartaments turístics. S'argumenta que l'economia col·laborativa té externalitats positives: fomenta l'intercanvi cultural, redueix els preus dels allotjaments turístics i crea ingressos addicionals per a les famílies amb dificultats econòmiques, però també genera externalitats negatives: com la competència deslleial amb la indústria hotelera (més regulada) i una atracció de turisme predominantment de baixa qualitat que fomenta als conflictes urbans i redueix la resiliència de les ciutats modificant la qualitat de vida en certs barris on augmenten els preus dels lloguers, augmenta els desnonaments, la gentrificació, la pol·lució i el soroll.

Degut a aquesta situació es plantegen una sèrie d'objectius:

1- Mesura dels impactes turístics en el mercat de l'habitatge, precedents dels apartaments de l'economia col·laborativa.

2- Recopilar dades sobre la intensitat dels conflictes de convivència entre ciutadans i turistes, producte de la concentració d'apartaments turístics de la zona.

Responsables de projecte

Jose Maria Raya Vilchez

Equip de projecte

Fonts de finançament

El pressupost total del projecte "ResilienceApart. El impacto de los apartamentos de economía colaborativa en la resiliencia de las ciudades antes y después COVID19" ascendeix a 65.435 €, la seva totalitat esta finançada per El ministeri de Ciencia e innovació i Universitats MICIU/AEI /10.13039/501100011033. Sol·licitud presentada a la convocatòria 2021 de "Proyectos de Transición Ecològica y Transición Digital". Expedient Referencia: TED2021-130385B-I00.

logo

Import concedit

65.435,00€

Import del projecte

65.435,00€

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte