Tipologia del projecte

Suport a l’empresa i l’emprenedoria

Modalitat

Individual

Àmbit d'actuació

Regional

Web del projecte

Estat del projecte

Tancat

Data d'inici

31/12/2021

Data de fi

31/12/2023

L'estratègia definida com a Reimagine Textile liderada per l'Ajuntament de Mataró, mitjançant la Fundació TecnoCampus, en col·laboració amb el Centre Tecnològic Eurecat, va trobar el seu suport per part de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el mateix Ajuntament de Mataró en el marc dels Plans d'Especialització Competitiva Territorial (PECT) pel període 2018-2021. Havent assolit amb escreix els objectius i els resultats esperats, s'ha decidit continuar per anar més enllà, i per la qual cosa s'ha fet una reflexió estratègica Reimagine Textile 2021-2025.

En aquest marc de definició estratègica, es proposa un conjunt d'actuacions relacionades amb la primera línia estratègica: IMPULS D'UN ECOSISTEMA D'INNOVACIÓ I EMPRENEDORIA TÈXTIL DE FUTUR.

De manera que, es proposa presentar el conjunt d'actuacions relacionades amb la primera línia estratègica: impuls d'un ecosistema d'innovació i emprenedoria Tèxtil de futur, competitivitat industrial Tèxtil i la seva transformació digital, sostenibilitat i economia circular com a clau diferenciació i futur del sector tèxtil, internalització del Hub i de les seves empreses i per últim, la transferència del model Reimagín Textile a altres territoris Tèxtils (Catalunya i Espanya, Europa, Sudamèrica).

El sector tèxtil a escala mundial, i en conseqüència el tèxtil català, es troba en punt d'inflexió molt important davant dos reptes que es converteixen a l'hora en dues oportunitats:

A. La transició de models de negoci d'alt impacte mediambiental i generador de residus, cap a models sostenibles mediambientalment i orientats cap a l'economia circular.

B. La transformació digital.

Juntament  amb aquests dos eixos, es proposen 3 objectius generals:

1-Visibilitat.

2- Posicionament de la Fabricació Tèxtil Catalana com a referent europeu.

3-Aprofitament de la tendència Kilòmetre 0 per al recuperació de la producció.


Per tant, el projecte es centra en la importància de les iniciatives emprenedores i start-ups que, tant des del punt de vista mediambiental com en el punt de vista de digitalització, estan oferint nous models de negoci i noves solucions que permeten reinventar el sector.

Per últim, es plasmen els resultats que s'estan obtenint en aquest projecte:

- 800 empreses donades d'alta a la plataforma.

-Més de 300 interaccions comercials l'any.

-Más de 150.000 visites anuals a la plataforma.

Responsables de projecte

Emma Feriche Bartra

CAP DE PROJECTES DE DINAMITZACIÓ I COMPETITIVITAT SECTORIAL

Equip de projecte

Fonts de finançament

El cost total del projecte ascendeix a 99.166,67 € dels quals 85.000 € els aporta la Diputació de Barcelona, els 56.825,56 € restants son aportats per Tecnocampus. La sol·licitud es fa mitjançant la "sol·licitud de recursos de projectes singulars de suport al teixit productiu" numero de referencia:22/Y/325308.

logo
logo

Import concedit

85.000,00€

Import del projecte

99.166,67€

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte