Tipologia del projecte

Recerca, transferència i cultura científica

Modalitat

Individual

Àmbit d'actuació

Regional

Web del projecte

Estat del projecte

Tancat

Data d'inici

30/04/2022

Data de fi

30/09/2023

Les cooperatives són organitzacions autogestionades democràticament que tenen com a objectiu principal satisfer les necessitats dels seus socis i integrants: i fer-ho de tal manera que es conjumini l'interès particular de l'organització en qüestió amb l'interès general.

Els cicles fluctuants de l'economia en els darrers anys així com la crisi derivada de la Covid han situat l'esfera del finançament com una de les principals preocupacions per part dels gestors de les cooperatives, de manera que, com tota organització empresarial, les cooperatives necessiten ajustar la seva cadena de valor a partir de la mateixa dinàmica del mercat.

La velocitat en les transformacions tecnològiques i els nous paradigmes en les pautes de producció i consum han suposat que els gestors de les cooperatives orientin les seves estratègies a repensar l'estructura i a millorar la solidesa financera per tal d'assegurar-ne la viabilitat de l'organització. Però, l'estructura de la propietat dificulta determinats instruments financers participatius que estiguin vinculats a l'estructura del capital, a més el sector financer convencional sovint té dificultats per comprendre el concepte específic de cooperativa.

Per això aquest estudi creu oportú avaluar els reptes presents i les tendències futures dels reptes i les dificultats en l'accés al finançament per part d'aquestes organitzacions.

Responsables de projecte

Eloi Serrano Robles

Director de la Càtedra de Economia Social

Equip de projecte

Fonts de finançament

El projecte:"Estudis sobre l'accés al finançament de les cooperatives a Catalunya: situació present i reptes futurs" esta finançat per Fundació Caixa d'Enginyers que aporta 20.000€

logo

Import concedit

20.000,00€

Import del projecte

20.000,00€

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte