Tipologia del projecte

Recerca, transferència i cultura científica

Modalitat

Individual

Àmbit d'actuació

Europeu

Estat del projecte

Obert

Data d'inici

26/10/2022

Data de fi

26/10/2026

La informàtica creativa és un terme que GRADE desplega per descriure una àrea d'investigació i pràctica a la intersecció de la tecnologia computacional i les cultures dels mitjans. Recerca actual sobre la història de La informàtica creativa, i les seves relacions amb les pràctiques de base a Europa, es realitza generalment escala nacional.

Aquest enfocament nacional deriva d'un enfocament historicitzat en l'estudi històric dels mitjans. Les històries dels mitjans de comunicació i la tecnologia atenen els problemes locals a causa de l'interès subjacent per les institucions, normes, i contingències d'infraestructura que es perceben centrals per a la formació del modern

L'objectiu principal d'aquesta Acció COST és fomentar una millor comprensió del paper dels moviments de base relacionats amb la informàtica creativa a tot Europa. Això s'aconseguirà construint una diversitat i equip de recerca multidisciplinari, a partir del grup bàsic inicial de 16 països membres de COST, així com dos països socis internacionals i un país veí proper.

Gràcies a aquesta escala i abast de col·laboració de recerca sense precedents, GRADE pot oferir el primer una visió panoràmica realment paneuropea de les cultures de la informàtica creativa. Tan ampli com profund, ho serà inclouen perspectives històriques d'Europa occidental i oriental.  L'àmplia implicació dels antics països soviètics en l'Acció és un dels forts de GRADE. També ajudarà a investigar les últimes etapes de la creació europea desenvolupament de la informàtica, que implica l'adhesió a la UE d'alguns d'aquests països de l'est i del sud i els reptes resultants relacionats amb el procés d'integració (per exemple, desigualtats en competències digitals desenvolupament i moviment de treball entre països).

Com que GRADE pretén destacar les contribucions úniques europees a la informàtica creativa, així ho és dedicada al reconeixement i accessibilitat del patrimoni cultural. Una innovació clau l'Acció proporciona és la construcció i cura d'un directori d'accés obert de totes les fonts rellevants i repositoris sobre el tema. Aquesta "metabiblioteca" garantirà un accés inclusiu i sostenible a recerca (per exemple, articles revisats per parells publicats en idiomes nacionals), recursos d'arxiu (per exemple, orals entrevistes d'història), així com altres materials històrics relacionats amb els moviments de base i creatius cultures de la informàtica als països membres de COST. 

Responsables de projecte

Víctor Manuel Navarro Remesal

Investigador Principal

Equip de projecte

Fonts de finançament

La Comissió Europea ha concedit un import de 1000 € al projecte "Grassroots of Digital Europe: from Historic to Contemporary Cultures of Creative Computing" mitjançant la convocatòria "Cost Action Proposals. Open Call Collection OC-2021-1" amb número de referència: CA21141.

 

logo

Import concedit

1.000,00€

Import del projecte

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte

Anterior

Postgrau en Gestió d'Empreses Cooperatives i d'Economia Social i Curs d'Especialització Universitària en Finançament per a Organitzacions de l’Economia Social i Solidària

Següent

Estudi sobre la soledat en les persones grans a la comarca del Maresme