Tipologia del projecte

Àmbit educatiu

Modalitat

Cooperació

Àmbit d'actuació

Regional

Web del projecte

Estat del projecte

Obert

Data d'inici

19/01/2023

Data de fi

30/04/2024

L'objectiu general del projecte és esdevenir una llançadora d'innovació digital per a diferents centres de la ciutat a través de la formació i l'acompanyament én l'ús i l'aplicació a l'aula de tecnologies audiovisuals. A l'hora, el projecte té com a objectiu la creació una xarxa de col·laboració entre aquests centres sobre l'eix de les competències digitals docents en l'àmbit mediàtic.

Aquest programa s’adreça a 8 centres educatius de la ciutat de Mataró i comptarà amb la participació de més de 100 docents, en una iniciativa pionera per impulsar la innovació i la millora de les competències digitals a l’àmbit educatiu. El programa consta d’un itinerari que inclou sessions de treball conjuntes entre els centres públics i concertats participants, sessions personalitzades a cadascun dels centres i una formació MRCDD (Marc de Referència de la Competència Digital Docent) del nivell B2.2, on els eixos temàtics i estratègics que es desenvoluparan són la comunicació, els llenguatges i l’educació mediàtica, així com el pensament crític.

Aquest projecte d’innovació digital incorpora una maleta audiovisual, que es facilitarà a cada un dels 8 centres participants per afavorir l’aprenentatge en base a situacions reals i dotar al centre d’un equipament cabdal per a la implementació dels projectes de comunicació digital.En aquest sentit, el projecte està dividit en tres fases. 

En la primera i la tercera de les fases, es treballa al voltant del compromís professional a través de la creació d'una xarxa de col·laboració entre centres públics i privats de la ciutat. En aquest sentit, les diferents trobades plantejades tenen com a objectiu definir plataformes transversals de col·laboració en l'àmbit audiovisual de la proposta, amb la creació d'un diari digital conjunt que permeti treballar tant l'empoderament com el desenvolupament de la competència digital en l'alumnat.
 

D'altra banda, la fase 2, es focalitza en la intervenció en cadascun dels centres per al suport en la transformació digital d'aquests. Per una banda, amb la realització de cinc intervencions presencials que permetin reforçar el compromís profesional així com ajudar a equipar espais del centre. Aquestes cinc intervencions presencials per centre van acompanyades d'una formació en el nivell B2.2 que permeti treballar en els continguts digitals tant des del punt de vista de la recerca, creació i difusió, com des de la perspectiva de l'aplicació a l'aula a través de diverses estratègies d'ensenyament i aprenentatge. 

 

Responsables de projecte

Luz Fernández del Rey

Cap de Formació Permanent

Equip de projecte

Mercè Fernández Soley

Tècnica de Formació Permanent

Dr. Àlex Araujo Batlle

Coordinador acadèmic

Carles Garcia Lopez

Tècnic del Servei de Qualitat, Innovació i Aprenentatge

Fonts de finançament

El departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya aporta 134.805 € al projecte "EDUX Innovació Digital Mataró" presentat a la convocatòria "Impuls digital a l'educació en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (fons Next Generation, EU). L2. Llançadora d'innovació digital" amb número de referència: EDU128/23/000131.

 

logo

Import concedit

134.805,00€

Import del projecte

139.805,00€

En col·laboració amb 8 centres educatius del territori:

Institut Alexandre Satorras

Institut les Cinc Sénies

Escola Pia Mataró

Fundació Privada GEM

INS Laia Arquera

INS Josep Puig i Cadafalch

Institut Miquel Biada

Institut Thos i Codina

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte

Anterior

Xarxa entre iguals del Maresme

Següent

Històries del Punt. El moviment obrer a Mataró a través de la històries de les treballadores del tèxtil.