El TecnoCampus ha acollit el cap de setmana del 16 al 18 de febrer la setena edició de la #SomHackathon, una iniciativa impulsada conjuntament entre l'Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i la cooperativa Som Mobilitat. Hi han participat universitaris, estudiants de batxillerat i de cicles formatius de diferents especialitats.

En concret, el repte plantejat en aquesta edició tenia el següent lema: «Reimaginem el Turisme Intel·ligent. Com podem enriquir l’experiència del visitant i alhora millorar la qualitat de vida dels residents a la ciutat», que s’emmarca dins de l’estratègia de promoure un model turístic de qualitat per a la ciutat de Mataró, basat en el patrimoni cultural-natural-social, que sigui capaç d'equilibrar i maximitzar la col·laboració, el benefici i la satisfacció tant dels visitants com dels residents a la ciutat, en un context sostenible, pensant en els efectes del canvi climàtic, i adaptant-nos als nous hàbits de turisme de la població, pensant també en un turisme més proper i estès al llarg de tot l’any. 

El premi de la categoria d’equips universitaris o de cicle formatiu de grau superior, dotat amb 2.000 euros a distribuir entre els integrants de l’equip accés directe al programa de preincubació de TecnoCampus, ha estat per al projecte Activytrip, una aplicació destinada a transformar el turisme i la cultura local a Catalunya, facilitant la connexió entre turistes i residents mitjançant experiències autèntiques i enriquidores, amb la missió d’impulsar el turisme local, augmentant la despesa turística i fomentar la participació comunitària, oferint als ajuntaments una eina efectiva per promoure'n les atraccions culturals i activitats. L'equip està format per Bryan Guananga Morales, Cristina de la Iglesia Carles, Joan Jesús Ramírez Pérez, Pol Riba Villegas i Roger Vidal Masó, tots ells estudiants de diferents titulacions del Tecnocampus. 

El premi de la categoria d’equips de cicle formatiu de grau mitjà o batxillerat, dotat amb 1.000 euros a distribuir entre els integrants de l’equip, ha estat pel grups d’estudiants de primer de batxillerat format per Àlex López Alpáñez, Àlex Terol Ballester, Andreas-Zander Bassas Tiffon, Jana Gallarin Moore i Oleg Konikevich. El regidor d'Educació i Treball de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Àngel Vadell, i la directora acadèmica del TecnoCampus, la Elisa Sayrol, van lliurar els premis i diplomes a cadascun dels participants. Vadell va destacar la importància de la recerca tecnològica i la seva aplicació a la societat així com el compromís de les entitats organitzadores per la generació de coneixement i el foment de l’esperit innovador en el jovent. 

La #SomHackathon és una activitat que s'emmarca dins el campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu de l’entitat. És per això que durant el cap de setmana els equips han comptat amb el suport d'un equip de vint mentors, tant a nivell acadèmic com professional, de les tres entitats organitzadores i de les empreses col·laboradores.

 Imatges de l'esdeveniment

Galeria d'imatges

Anterior

Audiència oberta per procés d'acreditació de titulacions

Següent

Dust Games, un estudi de videojocs creat per estudiants del TecnoCampus, seleccionat per participar en el programa GameBCN