En aquest sector, l'ús de la IA no és una cosa nova. Ja fa una dècada que els estudis incorporen assignatures dedicades a la intel·ligència artificial, tal com confirma Joan Josep Pons, coordinador del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, en un article a La Vanguardia.

Tot i això, indica Pons, cal saber diferenciar entre la IA “canònica” i la nova intel·ligència artificial generativa, el creixement de la qual “en progressió vírica” està impactant a diferents nivells en el món dels videojocs.

Fins ara, els estudis del grau incloïen assignatures sobre intel·ligència artificial dedicades a explicar conceptes relacionats amb aquesta tecnologia, com ara el de Behavior trees, o arbres de comportaments, també anomenats karma systems, que controlen el comportament del jugador i proporcionen contingut o modificacions del contingut ad hoc. 

També els conceptes de Pathfinding, que es refereix a buscar camins i generar moviments per les entitats controlades pel sistema, o de State machines, que es fa servir per dissenyar algoritmes, s'expliquen a les classes dedicades a la intel·ligència artificial.

Llegeix més.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Premis MÉS Mataró – Empresa – Societat, dedicats a la integració de les polítiques de responsabilitat social

Següent

Evix, seleccionada com una de les empreses finalistes als Premis a la Innovació Social de la Fundació Mapfre