El professor del TecnoCampus, centre adscrit a la UPF, membre de la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus, ha presentat a Barcelona el treball "Lenin i el cooperativisme. Una revisió des de l'actualitat".

El Congrés Internacional Lenin: Autodeterminació, Tècnica i Poder es va celebrar els dies 26, 27 i 28 de juny a la capital catalana. En aquest treball, Guillén treballa la concepció que tenia Vladimir Ilich Ulianov, Lenin, al voltant del cooperativisme, a què va dedicar diferents escrits cent anys enrere. 

Mitjançant aquests treballs és possible establir punts de connexió amb la realitat cooperativa actual. Aproximadament un centenar de participants han debatut durant tres dies al voltant dels escrits de Lenin com a autor contemporani, per tal de presentar un balanç crític i actualitzat de la seva figura i de la seva obra, al voltant de tres temàtiques concretes: autodeterminació, tècnica i poder. 

S'han celebrat set sessions plenàries i catorze tallers, en què s'han presentat diferents ponències i comunicacions acadèmiques. Aquest congrés internacional ha estat organitzat pel Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB) i ha comptat amb la col·laboració de la Societat Catalana de Filosofia (Filial de l'Institut d'Estudis Catalans, IEC), Transform! Europe, Centre d'Estudis Unitat Popular, Fundació Neus Català, Fundación de Investigaciones Marxistas, Fundación Terra e Tempo, Iratzar i Centre de Cultura i Documentació dels Països Catalans. 

El president del comitè organitzador ha estat el professor Roger Castellanos Corbera, del departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Societat Catalana de Filosofia (IEC).


Anterior

El Centre de Congressos TecnoCampus participa al Meet Catalunya, trobada de turisme de reunions

Següent

Banting labs obté l’ajut Startup Capital de 100.000 euros d’ACCIÓ