Recuwaste 2023 és la setena edició de l'esdeveniment, per excel·lència, en economia circular i residus de tot el Maresme, organitzat pel Consorci de Residus del Maresme i amb el suport acadèmic de la Càtedra d’Economia Circular del TecnoCampus. Se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre al Centre de Congressos del TecnoCampus.

L’esdeveniment reuneix experts per compartir coneixements, estratègies i tecnologies innovadores que estan transformant la gestió dels residus a tot el món, i encaminant el model de producció i consum cap a l’economia circular. Es tracta de crear un escenari internacional capaç de discutir i difondre el concepte de residu com a recurs, de parlar dels efectes de la crisis de recursos i energia en què ens trobem, i d’explicar els mecanismes i obligacions que des de les institucions públiques s’estan posant damunt la taula per afavorir una transició cap a la circularitat, com la legislació sobre descarbonització, plàstics i gestió de residus, o nous instruments econòmics i de la Indústria 4.0.

El congrés inclou dues conferències inspiradores, una sobre creixement i benestar i, l’altra, sobre emprenedoria i innovació, i un concert de música. A més, es torna a obrir el premi Alfonso Maíllo, dotat amb 1.000€, que s’atorgarà al treball més innovador sobre gestió de residus. Aquests treballs s’exposaran en forma de pòsters i en una presentació oral de 3 minuts davant de l’auditori. Serà el públic qui els votarà per escollir el treball premiat. Qui hi vulgui participar, haurà de presentar la seva solució/projecte abans del 30 de setembre del 2023 a les 23:59h.

El Consorci de Residus, la Càtedra d’Economia Circular del TecnoCampus i altres experts seleccionaran els deu treballs que s’exposaran durant el congrés. A més, aquests treballs apareixeran al catàleg Recuwaste 2023, tindran accés gratuït al congrés i durant tres mesos podran establir sinergies amb el TecnoCampus i la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, participant en concursos, programes d’assessorament, dinàmiques per crear xarxa i jornades de finançament.


Anterior

El professor Eloi Serrano, nou president d'Aigües de Mataró

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris