El professor Jordi Ojeda participa en el primer Encuentro Iberoamericano de Fablabs, organitzat per les xarxes FabLaT i IberoFAB, amb el lema de «comunitat circular», que suposa un impuls per a la creació de diferents xarxes a nivell nacional i internacional.

Del 23 al 25 de novembre de 2023, s’ha celebrat a la seu del Fablab del Centre d'Innovació en Economia Circular de l'Ajuntament de Madrid el primer Encuentro Iberoamericano de Fablabs, organitzat per les xarxes FabLaT i IberoFAB, amb el lema «comunitat circurlar».

L’objectiu de les jornades ha estat que els diferents FabLabs de l'àmbit iberoamericà conflueixin per donar a conèixer les diferents iniciatives que s'estan realitzant des de les seves comunitats en relació amb l'economia circular i generar coneixement sobre aquesta temàtica, amb la possibilitat de seguir les xerrades presencialment o de forma virtual. Jordi Ojeda, professor del Departament de Tecnologia, en representació del FabLab TecnoCampus, va participar el primer dia a la taula rodona «IberoFab: oportunitats i sinèrgies». També va participar el segon dia a la primera trobada de FabLabs universitaris, celebrat a la seu de la Universidad Francisco de Vitoria en Pozuelo de Alarcón. 

El tercer dia de la trobada es va fer una reunió conjunta entre la xarxa IberoFab i la xarxa FabLat, que, en aquest cas, havien organitzat la seva trobada presencial al Fablab de la Universidad de las Américas, a la ciutat de Quito a Ecuador. Com a resultat d’aquestes accions s’està treballant per tal de crear una xarxa a nivell nacional de fablabs, així com una xarxa específica de fablabs universitaris, que puguin tenir relació a la vegada amb la xarxa llatinoamericana.

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus debat el paper de les dones en l'àmbit tecnològic

Següent

Banting Labs aconsegueix 70.000 euros per desenvolupar la seva tecnologia per monitoritzar els nivells de glucosa a la sang