La Nit Europea de la Recerca, a la que enguany s’ha adherit el TecnoCampus, és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa el darrer divendres de setembre. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida.

En l’edició d’enguany, emmarcada sota el lema “Recerca pel canvi”, que vol transmetre la importància de la recerca de les institucions catalanes i la seva repercussió en el nostre dia a dia, el TecnoCampus hi participa amb dues propostes.

Per una banda, i coincidint amb el fet que el dia 1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran, la Càtedra d’ Envelliment i Qualitat de Vida impulsa la xerrada "Com voldràs que et cuidin quan siguis gran?". Nous escenaris més allà de les cures familiars, per convidar a reflexionar sobre la vellesa i la cura. Tothom interessat en el tema, des de gent gran, famílies, persones amb dependència, cuidadors no professionals de la comarca del Maresme poden assistir-hi per conèixer noves maneres d’entendre la cura de les persones i potenciar i visualitzar a Mataró com a ciutat cuidadora. La xerrada tindrà lloc el 30 de setembre a la sala Laia l'Arquera de l'edifici de TCM2, a les 10.30 h. Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció en aquest enllaç.

Per altra banda, des del grup de recerca Narratives de la Resistència es presenta una microxerrada en format virtual que es publicarà properament al canal de YouTube de la Nit de la Recerca. El clip audiovisual Històries del Punt. Recuperar la memòria a través del documental interactiu, proposa una reflexió sobre memòria i arxiu a partir de la interactivitat i de l'espai urbà com a espai metafòric de la memòria, per buscar els espais de memòria de la classe treballadora. Des de l’audiovisual es busca treballar sobre el paper de la memòria oral en la història obrera i en la configuració de la ciutat. Aquesta reflexió es plasma i concreta en un documental interactiu sobre la història de les treballadores del tèxtil a la ciutat de Mataró.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, del Ministerio de Ciencia e Innovación.


Anterior

Arranquen els Premis Antena Trenlab per impulsar emprenedors que apostin per la mobilitat sostenible

Següent

Ja et pots inscriure a les Portes Obertes del dissabte 20 d'abril adreçades a futurs estudiants