La jornada d’innovació “Transició digital i sostenible de la cadena de valor tèxtil i moda a Catalunya” està dirigida a la cadena de valor tèxtil catalana.

El Centre de Congressos TecnoCampus, Mataró acollirà el proper 19 d’octubre, a partir de les 16.00 hores, la jornada d’innovació “Transició digital i sostenible de la cadena de valor tèxtil i Moda a Catalunya”, on experts, empreses i organitzacions del sector analitzaran el significat i l’abast del repte de transició digital i sostenible, així com les oportunitats per facilitar el procés cap aquesta transformació. Les inscripcions estan obertes gratuïtament en aquest enllaç.

Durant la jornada, també es donaran a conèixer experiències reals d’empreses i noves tecnologies que faciliten els processos de digitalització i transició sostenible. En el decurs de l’esdeveniment, s’atorgaran també els premis Reimagine Textile a les iniciatives més innovadores de les startups del sector tèxtil i de la cadena de valor tèxtil i moda.

La jornada s’inscriu dins de Reimagine Textile, el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat i que ha posat a disposició d’emprenedors, startups i empreses del sector tèxtil les primeres instal·lacions d’incubació i FabLAB (laboratori de fabricació i prototipatge tèxtil) per a la generació de noves empreses amb noves propostes de valor i prototipatge de productes innovadors.

Des del punt de vista de la competitivitat del sector, Reimagine Textile aporta nous models de negoci sostenibles i digitals, innovació en la generació de nous materials i funcionalitats en el teixit. La incubadora i Fablab Reimagine Textile han configurat un ecosistema d’innovació que proporciona l’entorn tecnològic, el coneixement, els contactes i oportunitats de finançament per facilitar el desplegament de noves oportunitats, tant per joves empreses com per empreses consolidades obertes a la innovació i a la sostenibilitat. En aquest sentit, Mataró i el Maresme, bressol del tèxtil a Catalunya, esdevenen un hub de innovació com a clau de transició ecològica i transformació digital del sector.

Aprofitant la trobada sectorial, es celebrarà també una sessió de treball on els responsables de la política industrials de Mataró, Sabadell, Igualada, Terrassa i Manresa, principals ciutats catalanes de tradició tèxtil, juntament amb les presidents i presidentes dels gremis i clústers del sector i centres tecnològics especialitzats consensuaran les línies d’actuació que conjuntament poden impulsar per guanyar eficàcia i eficiència en el suport a la competitivitat del sector a nivell global en un moment conjuntural en el que s’experimenta una tornada de la producció de kilòmetre Zero. Aquest agents tenen experiència prèvia de projectes col·laboratius d’èxit com és el cas de la plataforma www.cooperatextil.com per la posada en contacte d’oferta i demanda de producció tèxtil que està afavorint la tornada de la producció local.

Actualment la plataforma està incorporant també borsa de treball, formació i serveis per a la transformació digital sota la iniciativa que s’ha anomenat Cooperatextil 4.0. La jornada compta amb el patrocini d'empreses de la cadena de valor tèxtil, concretament la firma de moda Bobo Choses com a patrocinador SYLVER, el fabricant de teixit tècnic SportWear Fabrics i la marca de moda Colibrí com a patrocinadors BRONZE. De la mateixa manera patrocina EPSON empresa amb solucions per a la digitalització del sector tèxtil com a patrocinador BRONZE.

15:30h Acreditació dels assistents

Presenta l’acte: Xantal Llavina, periodista i directora i presentadora de “Revolució 4.0″ Catalunya Ràdio

16:00h Benvinguda institucional

16:20h Keynote Speaker “El repte energètic, clau de transició digital i sostenible per la cadena de valor tèxtil a Catalunya”
Emili Rousaud, CEO de Factor Energia

16:55h Taula Rodona: Tèxtil i Moda en transformació constant, coneix experiències innovadores en sostenibilitat i digitalització en la cadena de valor tèxtil i moda

Modera la taula: David García, Cluster Manager, MODACC

Participen les empreses:
Buff
Bobo Choses
Sport Wear Fabrics
Finsa
Hilaturas Arnau
Texia

17:35h Premis Reimagine Textile

18:10h Cloenda

18:15h Networking i demostracions tecnològiques

19:20h Finalització de l’esdeveniment


Anterior

La multinacional HARTMANN i el TecnoCampus reforcen els vincles de col·laboració

Següent

Participació d'estudiants del TecnoCampus en una trobada internacional del Programa Start for Future