El TecnoCampus ha lliurat els diplomes de la segona edició del programa de certificació de la competència emprenedora dins el Treball de Recerca (TdR) dels alumnes de batxillerat de l'escola GEM. Aquest programa té com objectiu certificar l’adquisició d’habilitats emprenedores seguint el marc europeu EntreComp. Aquestes competències complementen el currículum formatiu dels alumnes, dotant-los d’habilitats que els permeten passar de la idea a l’acció incorporant una actitud emprenedora en tot allò que fan. 

L’Escola GEM és la primera escola de Mataró que certifica la competència emprenedora dels seus estudiants de batxillerat a través del TdR. Les competències que s'avaluen s’emmarquen dins de la UE EntreComp (The Entrepreneurship Competences Framework) dins de tres grans àrees: idees i oportunitats, recursos i passar a l’acció. En el cas concret de la certificació de l’adquisició de la competència emprenedora dels alumnes de batxillerat de l’escola GEM, s’avaluen en el desenvolupament del Treball de Recerca que s’inicia a primer de batxillerat i es finalitza a segon. 

Màrian Buil, professora titular en emprenedoria i innovació del TecnoCampus, és l’autora del model i de l’itinerari emprenedor. Dins la línia de recerca que desenvolupa va idear, al 2019, el programa de certificació de competències emprenedores per a escoles i altres organismes, emmarcat dins UE EntreComp (The Entrepreneurship Competences Framework). En l'acte d'entrega de diplomes, ha estat companyada per la directora acadèmica del TecnoCampus, Elisa Sayrol.

Pel que fa a l’Escola GEM, l’emprenedoria és un dels eixos educatius claus per entendre el Batxillerat a l’escola, entenent aquesta com una actitud i una competència transversal que acompanya l’estudiant durant totes les etapes a l’escola i que li ha de permetre encaixar dins d’un món ple de canvis i noves necessitats. Dins del programa, estudiants de l’itinerari emprenedor dels centres universitaris del TecnoCampus per guiar des d’una perspectiva emprenedora pròpia els alumnes de l’Escola GEM i també ofereix una formació MOOC (Massive On-line Open Course) Innotools 2.0. El MOOC conté eines innovadores per introduir el procés emprenedor dins el TdR.

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus entrega les Beques On The Move per fomentar la mobilitat internacional

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris