El passat 18 de gener, el TecnoCampus va rebre Francesc Rodríguez, Global IT Manager de Neklar i exalumne del centre, que va compartir una perspectiva valuosa sobre les aplicacions de gestió industrial, sistemes clau i processos d'intercanvi de dades. L'audiència, formada per estudiants de quart curs del Grau d'Enginyeria en Organització Industrial, va participar activament en la sessió.

Durant la conferència, Rodríguez, en la seva qualitat de Global IT Manager de Neklar, va guiar els estudiants a través d'una revisió detallada de les aplicacions de gestió més essencials en l'actualitat industrial. A més d'explorar sistemes com ERP, es va endinsar en la importància d'altres sistemes com PLM, MES i EDI en l'optimització de processos de fabricació. 

Es van destacar especialment els processos d'intercanvi de dades, centrant-se en àrees crítiques com compres, vendes i logística, establint connexions efectives amb proveïdors i clients. Rodríguez va compartir experiències pràctiques de la implementació d'aquestes aplicacions a Neklar, destacant reptes superats i lliçons apreses en la gestió de sistemes d'informació industrial. Aquest enfocament pràctic va proporcionar als estudiants una perspectiva realista i aplicada de la gestió de sistemes industrials, des de la planificació fins a l'execució en l'entorn empresarial. 

Neklar es dedica al desenvolupament i producció de peces metàl·liques estampades personalitzades i sostenibles. Amb seu principal a Terrassa, la companyia té presència a Europa, Amèrica i Àsia. Com a líder en la indústria automotriu, l'empresa és especialista en solucions que redueixen la calor i eliminen la interferència electromagnètica per a fabricants i marques d'automòbils de qualitat a tot el món. Compromesa amb el desenvolupament sostenible, Neklar genera un impacte positiu en la vida de les persones a través de noves tecnologies de mobilitat.

La visita de Francesc Rodríguez no només va reforçar el coneixement teòric dels estudiants, sinó que també els va inspirar a abraçar la tecnologia i la innovació en el context de la gestió de sistemes industrials. 


Anterior

Destaquen quatre startups del TecnoCampus entre les més innovadores i prometedores: Aims Medical, Biel Glasses, Doole Health i Eholo

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris