El 23 de març s'ha inaugurat ThinkIn 3D Mataró, l’acceleradora de tecnologies de fabricació additiva adreçada a afavorir un teixit empresarial més competitiu i sostenible. Aquest equipament singular neix per canalitzar cap a la realitat empresarial les oportunitats que suposen les tecnologies de fabricació additiva, i ho fa posant a l’abast de pimes, micropimes, start-ups i emprenedors 700 m2 d’espai dividits en tres ambients diferenciats.

La zona d’activitat empresarial té espais d’oficina i de reunió que s’adapten a les necessitats de les empreses incubades, mentre que la zona d’activitat divulgativa i social està pensada per desenvolupar accions expositives, de capacitació i divulgació. L’espai més diferencial, però, és el TechLab, la zona de laboratori de fabricació on ja s'ha instal·lat l’equipament de primer nivell per a la fabricació additiva, que inclou tant maquinària per al disseny, com també per a la impressió, el tall i la neteja dels prototips.

Durant l’acte d’inauguració, Josep Lluís Checa, director general del TecnoCampus, ha destacat el fet que “la incubadora és un projecte emblemàtic i singular que aprofita les sinergies d’integrar-se en l’ecosistema d’innovació del TecnoCampus i que incorpora maquinària puntera per acostar la impressió 3D a la realitat de les empreses de l’entorn”.

Per la seva banda, el director general de la Fundación Incyde, Javier Collado, ha volgut recordar que ThinkIn 3D “reforçarà l’eficiència de sectors consolidats com el de la salut, l’automoció, la indústria tèxtil i molts altres amb gran presència i tradició a Catalunya”. La inauguració també ha comptat amb la participació de David Bote, alcalde de Mataró, que ha posat de relleu “l’empenta que els darrers anys la ciutat ha volgut donar als projectes que impulsen una nova mirada envers la sostenibilitat empresarial”.

Programes d’acceleració adaptats a cada realitat
La incubadora ofereix diferents tipus de programes, que tenen intensitats diferents i un potencial transformador específic per tal de contribuir a la innovació en les operacions, els processos productius i els models de negoci, sempre responent de manera individualitzada al repte que cada empresa es plantegi assolir. El Programa d’alt rendiment emprenedor i tecnològic, amb la màxima intensitat de transformació, s’adreça tant a empreses de nova creació que basen la seva idea de negoci en la fabricació additiva com a empreses tradicionals que mai han fet servir aquesta tecnologia però volen evolucionar el seu model de negoci. Per altra banda, el programa d’acceleració tecnològic vol arribar a pimes i micropimes consolidades en el seu respectiu sector donant un impuls al procés productiu. Finalment, els serveis tecnològics del ThinkIn 3D cobreixen qualsevol iniciativa empresarial amb una necessitat o repte específic que vulgui experimentar en fabricació additiva.

Galeria d'imatges

Anterior

Participació en el projecte Àgora Alella-La Miralda

Següent

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa constata les dificultats actuals del projecte europeu però considera que és possible superar-les