El nou Laboratori Gastronòmic del TecnoCampus ja és una realitat. S’ha inaugurat oficialment amb una conferència de la xef i divulgadora gastronòmica Carme Ruscalleda sobre el patrimoni culinari català.

El Grau en Nutrició Humana i Dietètica es va posar en marxa el curs 2023-2024, i el laboratori inaugurat representa una fita perquè permetrà que activitats que fins ara es feien en instal·lacions externes es puguin dur a terme al centre universitari, concretament a l’edifici TCM6, on es concentren els espais experimentals de totes les titulacions de grau i postgrau de l’àmbit de la salut. La posada en marxa del laboratori ha suposat una inversió de 500.000€

Durant la inauguració, els assistents han pogut visitar les modernes instal·lacions del laboratori, que compta amb forns d’alta tecnologia, envasadores al buit, sistemes de cocció a baixa temperatura i una zona d’aula preparada per a classes magistrals. Aquest espai polivalent compleix tots els requisits per a l’ensenyament i la investigació en gastronomia, nutrició i restauració col·lectiva. Així mateix, cal destacar el sistema ecològic del laboratori, que utilitza aigua ozonitzada per a la neteja, reduint així l’ús de químics i contribuint a la sostenibilitat. 

El laboratori ja acull classes pràctiques dels alumnes del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, així com a estudiants de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, formació de postgrau i iniciatives divulgatives dirigides a alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau mig i superior relacionats amb l’alimentació. En la gestió dels proveïdors, la gran majoria són de l’ecosistema de Mataró i el Maresme, Vallès i Barcelonès, és a dir, producte de proximitat i de temporada. 

Amb aquesta inauguració, el TecnoCampus reafirma el seu compromís amb la formació de qualitat, la innovació i la sostenibilitat en el sector alimentari, oferint un espai versàtil que no només servirà per a la docència, sinó també per a investigacions i formacions d’equips.

Galeria d'imatges

Anterior

Reempresa i la Diputació de Barcelona renoven el programa per impulsar el mercat de la compravenda d’empreses fins al 2027

Següent

Un estudi demostra l’eficàcia de la simulació clínica en la formació en infermeria