Minoryx Therapeutics, empresa biotecnològica amb seu al TecnoCampus que desenvolupa tractaments per a malalties minoritàries o rares del Sistema Nerviós Central (SNC), ha anunciat que ha aconseguit 51 milions d'euros d'inversió en una nova ampliació de capital (Sèrie C) i deute bancari complementari.

Featured image

Minoryx destinarà els fons a finançar la sol·licitud d'autorització de comercialització (MAA) i preparar el llançament de leriglitazona per a pacients homes adults amb adrenomieloneuropatia (AMN), el fenotip més freqüent d'adrenoleucodistròfia lligada al cromosoma X (X-ALD), a la Unió Europea.

La companyia també finançarà les activitats necessàries per poder procedir a l'aprovació de leriglitazona als Estats Units per a la mateixa indicació. Actualment, Minoryx està mantenint converses amb la Food and Drug Administration (FDA) per tal de definir els passos necessaris per a l'aprovació als EUA. Finalment, el finançament també s'utilitzarà per seguir el desenvolupament de leriglitazona en pacients pediàtrics amb ALD cerebral (cALD), així com l'ampliació del tractament per a dones afectades per X-ALD.

La ronda està coliderada per Columbus Venture Partners i Caixa Capital Risc. Damià Tormo, en representació de Columbus Venture Partners, s'incorpora al Consell d'Administració de Minoryx. El CDTI, a través del seu programa Innvierte, també s'ha unit a la ronda Sèrie C juntament amb els inversors de la Sèrie B existents, liderats per Fund+ i el seus coinversors públics belgues, i els inversors de la Sèrie A, liderats per Ysios Capital. L'X-ALD és una malaltia neurodegenerativa hereditària minoritària o rara. La forma més comuna és l'AMN, crònica i molt debilitant, que afecta tant homes com dones en edat adulta. Actualment no hi ha un tractament aprovat per als pacients amb AMN. En pacients barons, tant pediàtrics com adults, l'X-ALD també es pot manifestar en la seva forma cerebral aguda (cALD), que provoca una minoryx.com inflamació cerebral agressiva que porta a una discapacitat permanent i, finalment, a la mort en 2-4 anys. La incidència global de l'X-ALD és d'aproximadament 6,2/100.000 nadons.

El fàrmac leriglitazona de Minoryx, és un nou agonista de PPARγ que arriba al cervell i que ha demostrat un benefici significatiu a l'assaig clínic ADVANCE de Fase II/III en pacients homes adults amb AMN. En aquest estudi, leriglitazona va reduir la progressió de les lesions cerebrals i els símptomes de mielopatia. Aquestes dades també donen suport a l'estudi NEXUS en curs, un assaig obert de Fase II/III que avalua leriglitazona en pacients pediàtrics amb cALD en estadi inicial. "La ronda d'inversió Sèrie C de Minoryx ens permetrà avançar a tota velocitat cap a l'aprovació i la comercialització de leriglitazona per a l'X-ALD, una malaltia minoritària molt greu per a la qual hi ha una gran necessitat mèdica no coberta", comenta  Marc Martinell, CEO de Minoryx.

"També permetrà que Minoryx avanci en els estudis necessaris per a l'aprovació del fàrmac als Estats Units i investigui els seus beneficis en altres poblacions de pacients amb X-ALD" afegeix Martinell. “Estem impressionats amb les dades clíniques que mostren el potencial de leriglitazona per al tractament tant de l'AMN com de la cALD. Volem donar suport al desenvolupament del que podria ser el primer tractament aprovat per a la forma més prevalent d'X-ALD” declara el Damià Tormo, soci director de Columbus Venture Partners. “Creiem que leriglitazona pot tenir un impacte molt positiu en els pacients que pateixen una malaltia tan devastadora i les seves famílies. Estem feliços de continuar donant suport a l'equip de Minoryx en el procés de desenvolupament i els esforços per preparar la comercialització” diu el Pablo Cironi, director de Fons d'Inversió en Ciències de la Vida de Caixa Capital Risc. Leriglitazona ha rebut l'estatus de medicament orfe de l'FDA i l'EMA i la designació de malaltia pediàtrica rara i de via ràpida de l'FDA per al tractament d'X-ALD.


Anterior

Docents del TecnoCampus participen en el II Congrés internacional de Fisioteràpia

Següent

Com afectarà la IA a la creació de videojocs?