L'equip de la Càtedra va tenir a càrrec seu la coordinació i facilitació d'un dels tallers d'aquest esdeveniment que es realitza periòdicament en ciutats de tot el món.

 

Featured image

Circular Economy Club Barcelona va reunir actors clau dels sectors públic i privat a Barcelona Circular City amb la finalitat de promoure sinergies i contribuir a la recuperació econòmica, circular i resilient de la ciutat. Durant la primera jornada es va celebrar una trobada digital sobre les oportunitats econòmiques i casos d'èxit de l'economia circular; i en la tercera jornada es van posar en marxa una sèrie de tallers amb l'objectiu de consolidar BCC com una plataforma col·laborativa per a accelerar la transició de la ciutat cap a una economia circular.

Els tallers es van organitzar des de la perspectiva de quatre grans àrees: Indústria alimentària, mobilitat, construcció, i moda i tèxtil. Es va treballar en col·laboració per a identificar solucions circulars per a la ciutat i es van identificar nous desafiaments provocats per la pandèmia, coordinats per les professores Sònia Llorens i Marian Buil.

Durant tota la jornada es van treballar els desafiaments del sector, on els participants van poder conjuminar esforços i definir idees per a establir les bases per a una moda més circular i sostenible a Barcelona. En aquest taller sectorial van participar-hi, entre altres, representants d’Agència de Residus de Catalunya, Barcelona Activa, Desigual, LEITAT Technological Center, Matex 05, Solidança, Triturats la Canya, Col&Bri Partners, Filatures Ferre.

Entre els quatre tallers es van identificar més de 80 solucions i estratègies que ara estan disponibles en un informe descarregable de manera gratuïta. S'espera que aquest informe sigui una eina per a tots els actors de la ciutat i que fomenti la inspiració i sobretot, l'acció. BCC 2021 va tenir lloc durant la Circular Cities Week, l'esdeveniment global organitzat pel Circular Economy Club en ciutats de tot el món. Entre els socis de BCC 2021 es troben Barcelona Activa, Eco Intelligent Growth, S.L., inèdit, FACTUAL i el TecnoCampus.


Anterior

Trobada del projecte Multiplier Event del Projecte Erasmus+ Student Stress Training e-Mobile Management

Següent

Lectura d'una tesi doctoral dirigida pel professor Jordi Roquer