El passat 12 d'abril va tenir lloc a la Sala de Graus de l'Escola de Doctorat de la Universitat de les Illes Balears l'acte de defensa de la tesi doctoral d'Eloi Serrano, director de la Càtedra d'Economia Social i professor del Departament d'Empresa, titulada “La contribució de l'economia social a la sostenibilitat (una revisió metodològica per a l'anàlisi econòmica)”, dins del Programa de Doctorat en Economia Aplicada. 

Aquesta tesi, dirigida pel catedràtic Carles Manera, va obtenir la qualificació d'excel·lent cum laude. El tribunal va estar presidit pel Dr. Rafael Chaves (Universitat de València), amb el Dr. Lluís Carreras (Universitat Rovira i Virgili) i amb el Dr. Marc Prat (Universitat de Barcelona) actuant com a secretari. Aquesta és la segona tesi doctoral d´Eloi Serrano, doctor en Història Econòmica per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2012,. Aborda el paper de l'economia social en el desenvolupament sostenible.

La tesi, articulada per compendi d'articles, inclou un capítol orientat a l'adopció dels Objectius de Densenvolupament Sostenible (ODS) per part de les cooperatives industrials catalanes; un estudi comparat en la distribució de la rendes del capital i el treball entre les cooperatives i empreses de base capitalista; i un tercer apartat sobre un estudi de cas per indagar sobre els factors de la degeneració en societats laborals de gran dimensió. 

La tesi també inclou dos capítols de caràcter metodològic per aprofundir en noves tècniques de mesurament de l'exercici econòmic, tant a nivell empresarial com macroeconòmic; la voluntat d'aquests dos capítols és fer una aportació orientada a una visió holística, interdisciplinària, per construir indicadors que ajudin a ampliar l'anàlisi sobre la sostenibilitat.

Galeria d'imatges

Anterior

Dust Games, un estudi de videojocs creat per estudiants del TecnoCampus, seleccionat per participar en el programa GameBCN

Següent

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa constata les dificultats actuals del projecte europeu però considera que és possible superar-les