El suport rebut pot marcar la diferència en moltes àrees de la vida, segons un estudi publicat a la revista Management Science.

Tant si es tracta d'una conversa o simplement de la presència d'algú, el suport rebut pot marcar la diferència en moltes àrees de la vida, segons un estudi publicat a la revista Management Science per Fabrizio Colella (University College London), Patricio Dalton (Universitat de Tilburg) i Giovanni Giusti (TecnoCampus).

Els investigadors analitzen a partir del cas d’en entorn específic del món del futbol (la prohibició a l’Argentina d’assistir a partits de futbol als estadis després de la mort d’un aficionat) la vinculació entre l’èxit i el suport que es rep de l’entorn. "El principal repte empíric resideix en el fet que el suport és essencialment endogen. La gent tria si oferir o demanar suport, fins a quin punt, a qui oferir-lo i a qui demanar-lo. El document aborda aquest repte aprofitant un xoc exogen negatiu sobre el suport moral provocat per un canvi de llei inesperat a la lliga argentina de futbol", explica Giusti. 

Analitzant les dades de 1.320 partits jugats tant abans com després de la prohibició, els investigadors van trobar que la probabilitat que un equip visitant perdi un partit augmenta un 20% sense els seus seguidors. El autors creuen que aquest anàlisi podria ser extrapolable en un entorn laboral on “els incentius monetaris siguin baixos”, on el rendiment augmentaria amb estímuls d’altres tipus.


Anterior

El TecnoCampus acull, amb el suport de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, una nova edició del congrés Recuwaste

Següent

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa constata les dificultats actuals del projecte europeu però considera que és possible superar-les