El professor Marcos Fáundez, professor catedràtic i coordinador del Grup de recerca consolidat Tractament del Senyal i Dades, del Departament de Tecnologia, va impartir el passat 20 de desembre el seminari de recerca “Securing Communication Channels: Watermarking Innovation for the Digital Age” al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).

Aquest seminari de recerca, al qual van assistir uns 30 investigadors del centre tecnològic, tenia com objectiu abordar les aplicacions potencials de la marca d’aigua en l’àmbit de les comunicacions, especialment en el context dels mitjans digitals i la transmissió de dades. I és que un dels reptes relacionats amb l’avenç de la intel·ligència artificial és poder distingir el contingut generat per humans del contingut generat artificialment.

En aquest sentit, la utilització de marques d’aigua presenta una possible solució per tenir sistemes que puguin identificar contingut generat per IA del contingut generat per humans i així poder verificar l’autenticitat d’articles de notícies, publicacions a les xarxes socials i altres continguts en línia. 

Les seves àrees de recerca es troben en els camps de la biometria aplicada a la seguretat i la salut. En l’actualitat compta amb més de 200 articles publicats indexats en revistes d’impacte, més de 100 conferències, nombrosos llibres publicats i recentment ha estat reconegut dins el rànquing “World’s Top 2% Scientist List” de la Universitat de Stanford com un dels investigadors més influents del món en totes les àrees de coneixement.


Anterior

El congrés anual de l'EuroLeague Players’ Association se celebrarà al TecnoCampus el 10 de maig

Següent

Antena TrenLab Mataró presenta les solucions innovadores en mobilitat del seu programa d’acceleració