El passat divendres 1 de juliol es va presentar a Can Marfà  el documental interactiu Històries del Punt,  centrat en la memòria de les treballadores del tèxtil de la ciutat de Mataró. El projecte forma part del grup de recerca Narratives de la Resistència, en el qual s'ha estat treballant el 2017.

El documental, liderat per les professores Aina Fernández i Maria Soliña, consta d’onze peces audiovisuals, de les quals se n'han enllestit dues, que són les que es es van projectar divendres: una sobre el tancament de les fàbriques i l’altra sobre les migracions a Catalunya; la resta estan en fase de muntatge.

La presentació bàsicament buscava oferir un retorn a les dones entrevistades de la seva participació, a l'espera de fer una presentació de tot el documental complet un cop acabat. Posteriorment, es va dur a terme una taula rodona, moderada per la Pilar González-Agápito, membre del Patronat de la Fundació TecnoCampus i col·laboradora del projecte des de l’inici, juntament amb algunes de les treballadores que apareixen al documental.

El projecte ha obtingut la col·laboració del Museu de Mataró, i el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya (tant del Memorial Democràtic com del Departament de Cultura), amb un finançament extern total de 24.000 euros. A més, el projecte ha permès reflexionar sobre la memòria oral, l’arxiu i l’espai, reflexions que s'han traslladat a sis congressos internacionals aquests darrers anys i d’on n’ha sortit una publicació a la revista Documentación y Ciencias de la Información (DCIN), de la Universidad Complutense de Madrid (indexada a JCR). 

Més informació.

 


Anterior

El TecnoCampus inaugura un nou estudi d’enregistrament i edició d'àudio d'acord amb els estàndards actuals de la indústria musical

Següent

El professor Eloi Serrano defensa una tesi doctoral sobre economia social