La jornada “Com faries una ciutat més cuidadora?”, un esdeveniment de cocreació organitzat pel TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró celebrat el passat 30 de març, va escollir una proposta per normalitzar l’etapa de la mort i el dol, des de la infantesa, a través de contes i dibuixos animats.

Al voltant de 70 ciutadans, principalment persones majors de 60 anys i estudiants, empreses i professionals de l’àmbit sociosanitari, van participar a la jornada “Com faries una ciutat més cuidadora?”, un espai d’ideació organitzat en el marc del PECT «Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores». L'objectiu era trobar solucions innovadores que ajudin a construir una ciutat més cuidadora, amb especial èmfasi en cuidar a les persones grans.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, que va donar la benvinguda als assistents i va destacar la importància del projecte estratègic Mataró Ciutat Cuidadora, en el qual s’emmarca el PECT i que treballa per fer de Mataró una ciutat que promogui el benestar de les persones que hi viuen, posant les seves necessitats en el centre dels esforços de la ciutat.

Un cop donada la benvinguda, va començar el Dream Big Challenge, una competició d’innovació on es generen múltiples idees. Amb equips formats per tres i quatre participants, es va construir l’espai idoni per, durant tot el matí, crear i pensar solucions per fomentar un entorn urbà saludable i que cuidi millor de les persones. Per donar forma a les idees, els equips van passar per la fase d’ideació, prototipatge, validació i comunicació amb el suport de Xavier Verdaguer, fundador d’Imagine Creative Center i dinamitzador de la jornada.

D’entre tots els equips participants, es van escollir quatre finalistes, que van presentar les idees davant el jurat i la resta d’assistents a la jornada. Un jurat format per dos representants del TecnoCampus i dos representants de l’Ajuntament de Mataró va escollir la proposta guanyadora. L’equip 3.0 va ser l’equip guanyador, amb una proposta per normalitzar l’etapa de la mort i el dol, des de la infantesa i al llarg de tota la vida, a través de contes i dibuixos animats.

Per acabar la jornada, la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, va fer entrega de l’obsequi a l’equip guanyador i va tancar l’acte destacant la importància de generar espais de diàleg i reflexió, a més de posar l'èmfasis en la importància que tenen totes les idees. Finalment va agrair a tots els participants la seva assistència. La jornada d’ideació “Com faries una ciutat més cuidadora?” s’emmarca en el projecte PECT de “Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores” i està cofinançada per la Generalitat de Catalunya. Més informació sobre el projecte: www.matarociutatcuidadora.cat

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus acull un congrés internacional sobre economia social que aborda els reptes del sector

Següent

Banting Labs aconsegueix 70.000 euros per desenvolupar la seva tecnologia per monitoritzar els nivells de glucosa a la sang