El TecnoCampus va acollir el passat 20 de febrer un debat sobre com guanyar sobirania tecnològica audiovisual, en el marc de Som Audiovisual, un projecte impulsat per Bit Lab, Fundació Platoniq, Clack i MTK Space que vol treballar perquè el model de l'economia social estigui present en els nous models de producció, distribució i consum audiovisual que planteja el model OTT i de subscripció de pagament. Compta amb el finançament de la Generalitat de Catalunya.

Una representació significativa d'agents de l'educació superior audiovisual catalana svan debatre i reflexionar sobre com impulsar noves accions que permetin guanyar sobirania tecnològica audiovisual. En la jornada, moderada pel doctor en comunicació i antic professor del TecnoCampus Eloi Aymerich, hi ha hagut personal de la pròpia institució, com el coordinador del Grau en Mitjans Audiovisuals, Jorge Oter. També hi havia representants de l'Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona, l'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona o l'Escola de cinema Bande à part. 

Els objectius de la sessió perseguien valorar la necessitat de desenvolupar noves plataformes tecnològiques per part dels centres de formació superior en l'àmbit d'exhibició (OTT, repositori, videoclub, etc.). També analitzar la viabilitat de desenvolupar espai de microfinançament per projectes sorgits dels centres de formació (matchfunding, campanyes específiques...). O fomentar vincles entre l'acadèmia i la producció audiovisual social i cooperativa de Catalunya impulsant la professionalització dins l'economia social i solidària. 

La sessió es va cloure amb una valoració molt positiva, i es van redactar una bateria d'accions viables a desenvolupar a mitjà i llarg termini. 


Anterior

La professora Eva Parey presenta a Màlaga un documental sobre les jornaleres de la guerra

Següent

Evix, seleccionada com una de les empreses finalistes als Premis a la Innovació Social de la Fundació Mapfre