El Banc Vermell, situat a la plaça del TecnoCampus, representa una campanya de sensibilització envers la violència de gènere i feminicidi.

El Banc Vermell és un projecte cultural i pacífic de prevenció, informació i sensibilització contra la violència de gènere i el feminicidi. El seu objectiu és fer reflexionar a les persones que el vegin, una mena de toc d'atenció per continuar parlant-ne cada dia de l'any, no només el 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de Violència contra les Dones, i el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Forma part d'una campanya de conscienciació contra el maltractament envers les dones que va néixer el 2016 a Itàlia per iniciativa de l'activista Tina Magenta. La instal·lació d'aquest banc al TecnoCampus significa un gest de denúncia contra la violència constant que reben les dones arreu, i vol posar de relleu l'atenció que mereixen totes les víctimes, així com fer una crida de protesta contra una plaga social que no cessa. Ha estat col·locat en múltiples institucions, no únicament les universitàries.

A Catalunya la UB i la UPF han col·locat diversos bancs vermells. La UPF n'ha col·locat un a cada campus. El color vermell s'associa a la primera manifestació de dones contra el feminicidi que va tenir lloc el 2012 a Ciudad Juárez (Mèxic). En aquella ocasió, les manifestants van exposar sabates vermelles per simbolitzar les víctimes de la violència de gènere. Aquesta campanya ha tingut molta repercussió especialment a Itàlia i a l'Argentina, però també a Mèxic, Àustria, Austràlia, Equador, etc. El banc porta escrita a frase "Quan surti al carrer no vull ser valenta, vull ser lliure", que va ser escollida d'entre diverses propostes per les membres de la Comissió d'Igualtat del TecnoCampus.

Galeria d'imatges

Anterior

Els premis Creatic i Antena TrenLab reconeixen set iniciatives emprenedores

Següent

Evix, seleccionada com una de les empreses finalistes als Premis a la Innovació Social de la Fundació Mapfre