El professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i coordinador dels estudis de logística en aquest centre, Jesús Martínez Marín, ha publicat dos articles científics en dues revistes indexades a la Journal of Citation Report (JCR).

El primer estudi porta per títol "Technological drivers of seaports' business model innovation - A case study of the port of Barcelona", publicat a la Research in Transportation Business & Management. Aquesta investigació, tracta la influència que les tecnologies de la indústria 4.0 podrien tenir en l'adopció de models comercials més sofisticats per part dels ports marítims i els mecanismes a través dels quals s'impulsa aquesta influència.

El segon paper, titulat, “DLT-based sustainable business models for the shipping industry" publicat per la International Journal of Transport Economics, explora com la tecnologia de comptabilitat distribuïda (DLT), també coneguda com a blockchain, podria funcionar com la base tecnològica per a models de negocis sostenibles (SBM) a la indústria naviera. Més específicament, examina el rol que pot tenir la DLT a la generació d'economies circulars per als recursos d'informació, així com la col·laboració entre empreses dins del vaixell.

Tots dos  treballs  formen part de la tesi doctoral de Ricardo Henriquez Larrazabal, dirigida per Xavier Martínez de Osés i Jesús Martínez Marín, que en pocs dies es trobarà en estat de dipòsit previ a la defensa.


Anterior

“Qui Corre Compra”, el nou concurs de tvmataró i presentat per dos estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals

Següent

Lectura d'una tesi doctoral dirigida pel professor Jordi Roquer