Tipologia del projecte

Recerca, transferència i cultura científica

Modalitat

Individual

Àmbit d'actuació

Estatal

Web del projecte

Estat del projecte

Tancat

Data d'inici

30/06/2022

Data de fi

30/06/2023

Tecnocampus, com a parc científic, integra la cadena de valor del sistema de R+D+i, generant un ecosistema al territori basat en quatre eixos: acadèmia, govern i administració pública, sector privat i teixit productiu i societat civil. El projecte Open Tecnocampus vol aprofundir en aquest model de quàdruple hèlix implementant sota una única estratègia diverses accions que ajudin a apropar la investigació que es realitza a la institució a la ciutadania del territori de Mataró i el Maresme, així com fomentar-ne la participació.

El primer objectiu és facilitar l'apropament de la ciència, la tecnologia i la innovació a la ciutadania. Per assolir aquest objectiu, s'han realitzat les següents accions:

  • Elaboració de materials divulgatius sobre l'activitat que realitzen els grups de recerca, transferència tecnològica i innovació. Concretament, s'han elaborat 11 vídeos sobre l'activitat i línies d'investigació dels grups d'investigació disponibles en aquest enllaç: https://www.youtube.com/playlist?list=PLVCTls8K7yVnL4g7eFYJxZd6Eql15DvG9
  • Realització de tallers i conferències sobre diferents àmbits de coneixement realitzats de manera pràctica i amena. Durant l'execució del projecte s'han dut a terme 13 conferències i una xerrada en les quals han participat 375 persones (un 41% de les quals eren dones).
  • Organització de l´esdeveniment Open Tecnocampus, una jornada de portes obertes del parc científic.
  • Creació d'un registre de ciutadans interessats a l'activitat realitzada a Tecnocampus.

El segon objectiu és fomentar la participació activa de la societat en els processos de R+D+i. Per aconseguir aquest objectiu es duran a terme les següents activitats:

  • Creació d'una xarxa la missió de la qual serà fomentar la participació de la societat en la R+D+i.
  • Dinamització del Fablab de Tecnocampus.
  • Realització duna Install Party o fira de projectes, en la qual han participat 15 instituts i més de 500 persones.
  • Elaboració d'un document un codi de bones pràctiques, per sistematitzar els coneixements adquirits al projecte i planificar quines altres accions es poden impulsar per involucrar la ciutadania a la R+D+i.

Responsables de projecte

Anna Gabriel

Responsable de projectes de recerca

Equip de projecte

Helena Vilert Bosch

Tècnica del servei de projectes i suport a la recerca

Marta Carceller

Tècnica del servei de projectes i suport a la recerca

Marco Antonio Rodríguez Fernàndez

Investigador

Fonts de finançament

Finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT) en la Convocatòria 2021 d'ajudes pel foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació.

logo

Import concedit

15.000,00€

Import del projecte

55.901,77€

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte

Anterior

Reempresa 2023