Que estàs buscant?
APTEFORMAés l'aula digital de formació de l'Associació deParcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) que aposta per la transformació digital de les empreses i pel talent digital de les persones.
L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) ha obert la seva plataforma de formació online enfocada en continguts sobre noves tecnologies, denominada APTEFORMA, a totes aquelles persones i/o empreses que durant aquests moments de crisi sanitària s'estiguin plantejant millorar les seves competències digitals i apostar per la utilització de les noves tecnologies en el seu àmbit laboral.
APTEFORMA és una plataforma de contingut formatiu, amè, atractiu, flexible i gratuït per a totes aquelles empreses, entitats i treballadors que es trobin en un parc científic – tecnològic pertanyent a APTE, no obstant això, des d'avui i fins a finals d'abril, també estarà oberta a tots aquells professionals i empreses, estiguin o no, situades en un parc científic i tecnològic.
Actualment s'estan formant en APTEFORMA més de 1300 persones pertanyents a 457 empreses i entitats situades en 52 parcs científics i tecnològics de tota Espanya.
Durant aquests dies, on hem pogut comprovar que la transformació digital ja no és una opció, sinó una necessitat, moltes empreses i professionals han hagut d'adaptar-se en poques hores a una nova manera de treballar en un entorn online i aquesta situació pot suposar una barrera al desenvolupament normal de les seves activitats a aquelles empreses i persones que no estiguin habituades a la utilització de les eines digitals.
Per aquest motiu, APTE posa a la disposició de tot el que el sol·liciti, l'accés als continguts de APTEFORMA, podent accedir a les vídeo píndoles, píndoles formatives, cursos d'autoformació, webinars, mooc, guies i infografies sobre les diferents tecnologies habilitadores que analitzem: competències digitals bàsiques, blockchain, intel·ligència artificial, big data, impressió 3D, ciberseguretat, Smart cities, Indústria 4.0. etc…
Si amb l'alerta sanitària del COVID-19 us heu adonat que la digitalització és la vostra assignatura pendent, recomanem el curs d'autoformació de 20 hores titulat “Kit bàsic de Competències per a la Transformació Digital de l'Empresa”. Aquest curs us ajudarà a descobrir quines competències digitals necessiteu reforçar, entendre les necessitats i preocupacions que les competències digitals poden satisfer i una cosa molt important en aquests moments, descobrir eines digitals que us poden ajudar a teletrabajar. A més, després de la finalització d'aquest, s'obtindrà un diploma, que serà acreditat per APTE.
Si vols gaudir de tot aquest contingut sobre tecnologies disruptivas, registra't aquí.
Nota de premsa disponible en la web de APTE.
myHEALTH WATCHER la plataforma especialitzada en la promoció de la salut a través de l'alimentació i de l'estil de vida, incorpora al seu equip com a director científic el Dr. Helmut Schröder, investigador i especialista en epidemiologia nutricional i activitat física.
Schröder és actualment Responsable de l'Àrea d'Epidemiologia Nutricional i Obesitat Infantil en el grup de Risc Cardiovascular i Nutrició en l'Institut Hospital de la Mar de Recerca Mèdica a Barcelona i Coordinador del grup 30 de CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública. Les seves línies de recerca se centren en la relació entre l'estil de vida i la malaltia i l'impacte de la nutrició i activitat física en l'obesitat i d'altres factors de risc cardiovascular, tant en adults com nens/as.
Amb la incorporació de Schröder, myHEALTH WATCHER es reafirma com a plataforma d'alimentació personalitzada que promou hàbits de vida saludables. La seva app mòbil, disponible per a iPhone i Android, és l'única que ofereix informació de productes i consells nutricionals adaptats al perfil de salut de cada usuari. En aquest perfil inclou informació rellevant com celiaquia, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, diabetis, etc. Una plataforma d'important base científica que treballa per oferir una informació exacta, veraç i fiable.
L'equip de myHEALTH WATCHER està compromès amb la informació de qualitat -basada sempre en l'evidència científica-, en la prevenció de malalties d'origen cardiovascular i en la lluita contra l'obesitat infantil, projecte en el qual compta amb el suport, entre altres, de la multinacional tecnològica CISCO, des del seu centre de Co-Innovació de Barcelona.
El projecte Graphenicalab, del Grup Nanonica, empresa allotjada a TecnoCampus, ha guanyat el premi de l’startup més disruptiva en l’àmbit industrial dels Future Awards que es s´han convocat aquest mes de març al Congrés d’Indústria 4.0 Advanced Factories.
Aquest premis reconeixen el treball, esforç i lideratge d'empreses, professionals, universitats, centres tecnològics i startups que aposten per la tecnologia i la transformació de la indústria per a fer-la més competitiva. Més de 170 companyies i projectes han presentat la seva candidatura a aquests premis, dels quals han sortit guanyadors Graphenicalab, Skis Rossignol,ATTEN2 iGestamp.
Graphenicalab, és una startup que combina nanotecnologia i electrònica impresa per a la ràpida creació de prototips. La seva visió per a traslladar solucions basades en grafè del laboratori a usos quotidians industrials amb estalvis radicals de cost i reduint l'impacte ambiental li ha valgut per a ser guanyadora d'aquest premi.
El grup d’empreses Nanonica té com a objectiu la transferència tecnològica. Cerquen tecnologies d’universitats o centres tecnològics a nivell mundial i desenvolupen aplicacions en diferents àmbits (salut, indústria,...). L’any passat amb el projecte Aurocis va guanyar el premi de la Red Impulso que s’atorga a la trobada d’alcaldes de ciutats innovadores. Aurocis està desenvolupant un tractament pel càncer amb una tecnologia que utilitza nanopartícules d’or com a vehicle de transport dels fàrmacs que permet reduir la toxicitat i només incidir en les cel·lules afectades.
Des del programa Go Global de TecnoCampus, t’ajudem a millorar la teva presència corporativa en els canals digitals perquè estigui alineada amb els teus objectius comercials.
T’oferim 20h d’assessorament en màrqueting digital per part d’un expert acreditat pel TecnoCampus. Durant l’assessorament es dissenyarà i s’implementarà un pla d’acció segons les necessitats concretes de l’empresa:
• Disseny web
• Posicionament a cercadors
• Campanyes a xarxes socials
Vols posar a prova la teva pàgina web? T’oferim una diagnosi digital gratuïta! Inclou un anàlisi general del vostre web, posicionament a cercadors i presència en xarxes socials. Treballaràs individualment amb un tècnic per detectar i reforçar punts de millora i potenciar els teus punts forts.
Posa’t en contacte amb nosaltres: goglobal@tecnocampus.cat.
El Tecnocampus està treballant per prendre les mesures més adequades davant l’actual situació provocada pel coronavirus Covid-19. Ho estem fent monitoritzant constantment les fonts d’informació oficials (OMS, autoritats estatal, autonòmica i municipal...) i tenint en compte les varicions que l'escenari actual presenta en cada moment.
La salut i el benestar dels treballadors del parc són una prioritat en les decisions preses, que persegueixen, alhora, continuar donant els serveis necessaris per no aturar les activitats i els llocs de treball que en depenen.
Per aquest motiu, des de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria mantenim els diferents canals de contacte habituals del Helpdesk, intranet o consergeria, i posem a la teva disposició els següents correu i telèfon per a la resta de qüestions que puguin sorgir derivades del funcionament de la teva activitat diària:
Correu electrònic: serveiempresa@tecnocampus.cat.
Seguirem treballant per oferir, amb la màxima qualitat, els nostres serveis en el marc del context actual. Si hi ha canvis significatius en les mesures implementades, les comunicarem oportunament.
Addicionalment, s'ha creat una pàgina web on trobaràs un espai d’atenció a les empreses amb informacions rellevants de les diverses institucions, amb especial atenció a les mesures econòmiques que s’estan prenent i es prendran per intentar pal·liar els efectes econòmics de la situació per a les empreses.a la situació d’alerta sanitària generada pel coronavirus SARS-CoV-2, i com a mesura de prevenció per evitar o minimitzar l’expansió del coronavirus, des de l’àrea d’Empresa i Emprenedoria de Tecnocampus s´han pres una sèrie de mesures d’atenció a les empreses.
L'empresa Sandir, que té Sandra Iruela com a directora general, és entrevista en el programa del canal 33 "Reinventar-se". podeu veure el vídeo clicant aquí
L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha impulsat la creació de La Quinzena Cooperactiva, que s’engloba dins del Pla de Dinamització de l’Economia Cooperativa 2010 – 2013 i que compta amb el suport de la Subdirecció d’Economia Cooperativa.Del 27 de setembre al 8 d’octubre, l’economia cooperativa agafa protagonisme a Mataró. En aquests quinze dies es realitzaran diversos seminaris, taules rodones, conferències o activitats que analitzaran el present passat, present i, sobretot, les perspectives de futur de l’economia cooperativa en aquest període d’incertesa econòmica.
Començar un nou projecte, gaudir d’una àmplia autonomia, tenir capacitat de decisió, disposar d’avantatges fiscals, iniciar una carrera professional, gaudir d’un treball estable o, en la compra d’habitatges, obtenir un preu de fins a un 40% més barat que si s’adquirís la vivenda habitualment són alguns dels molts beneficis derivats de la creació d’una cooperativa o una societat laboral.
Descarrega't aquí la informació sobre la Quinzena Cooperactiva.
Ja han començat les visites guiades al Parc TecnoCampus (a la foto, els participants de la primera visita), per totes aquelles persones que tinguin interès o curiositat en veure les noves instal·lacions del parc científic i de la innovació ubicat al Rengle.
Per a participar-hi només cal omplir el següent formulari. Us hi esperem!
El passat dijous 14 d'octubre la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) va organitzar al Centre de Congressos de TecnoCampus una Jornada per l'Empresariat de la comarca.
L'acte va comptar amb la ponència de Fernando Trias de Bes, economista, escriptor i professor d'ESADE. Trias de Bes va reflexionar sobre la situació econòmica actual i va assessorar les empreses sobre com optimitzar els seus recursos, tant humans com tecnològics.
La jornada va ser presentada per la presidenta de la FAGEM, Roser Moré. També hi va participar l'Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.
Avui dimecres 20 d'octubre s'ha celebrat al Foyer del Centre de Congressos de TecnoCampus (torre TCM2) el I Fòrum del Treball que ha organitzat la Xarxa de Talent de TCM.
L'objectiu d'aquest fòrum era facilitar tant a empreses com a estudiants el contacte mutu, per tal de nodrir les empreses amb professionals ben formats i de facilitar als estudiants la inserció al mercat laboral.
Cada empresa participant ha disposat d'un espai per fer captació de currículums dels estudiants assistents. Hi han una vintena d'empreses, d'entre les quals hi ha Procter&Gamble, Bershka, Mataró Audiovisual, Hartmann, Viajes Iberia, Everis o Tecnocom.