Acte d'inauguració del Curs Acadèmic 2014-15

Josep Maria Gay de Liébana, un dels economistes més coneguts del moment, serà el protagonista, el proper dilluns 13 d'octubre, de l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2014/2015 al TecnoCampus, que se celebrarà a l'Auditori, a partir de les 12:30h. Liébana abordarà en la seva conferència-lliçó inaugural el moment econòmic actual, els reptes de futur que cal abordar, i el paper que han de jugar les institucions, tant públiques com privades, en la recuperació.

Gay de Liébana va néixer a Barcelona el 6 de maig de 1953. És Professor Titular d'Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat de Barcelona i també professor de l'Escola d'Administració d'Empreses. La tasca docent la desenvolupa, al mateix temps, col·laborant amb diverses universitats de l'Estat espanyol, en qualitat de Professor Visitant i Convidat: la Rei Juan Carlos de Madrid, la Internacional Menéndez Pelayo de Santander, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra, l’Autònoma de Barcelona, la Rovira i Virgili, la de Girona, la de Vic, La Laguna (Tenerife), el País Basc, l’Abat Oliba, la Universitat de les Illes Balears, així com altres estrangeres com la Scuola di Direzione Aziendale de la Universidad L. Bocconi de Milán, la Universidad de El Algarve a Portugal, la Nottingham Trent University del Regne Unit, la Universidad de Gales y la Universidad de Carolina del Sur (USA). És Doctor en Ciències Econòmiques i Socials, en l’àrea de coneixement d’Economia Financera i Comptabilitat, i en Dret.

Les seves línies d’ investigació abarquen l’estudi comptable, econòmic i financer del futbol espanyol i europeu, així com d’altres disciplines esportives; l'anàlisi, interpretació i desenvolupament de les Normes Internacionals de Comptabilitat/Normes Internacionals d'Informació Financera; l'aplicació de la nova normativa comptable a Espanya; les clàssiques i incipients tendències de Comptabilitat Creativa, i l'Anàlisi d'Estats Financers aplicat a diversos sectors d'activitat econòmica , posant l'accent en grans grups empresarials internacionals i espanyols. Durant els últims anys, bona part dels seus estudis es focalitzen en les finances públiques espanyoles i l'economia espanyola i europea.