El TecnoCampus Sènior és una iniciativa que té per objectiu promoure l’aprenentatge durant tota la vida que permet als majors de 55 anys, amb o sense titulació acadèmica prèvia, incorporar-se a la universitat i disposar d’un espai per a la formació, la participació  i la convivència intergeneracional.

El programa consta de més de 50 assignatures organitzades trimestralment on els participants compartiran aula amb estudiants de grau i podran participar en les diferents activitats que organitza la Universitat durant tot el curs acadèmic.

A continuació podràs veure les diferents assignatures dins les àrees de coneixement de les quals el TecnoCampus és expert i quines tenen el període d'inscripció obert.

Àrees de coneixement

Objectius del programa

 

1

Obrir la Universitat a les persones majors

perquè es pugui crear un espai d’aprenentatge i convivència compartida amb estudiants, professorat i personal administració i serveis.

2

Propiciar l'accés de les persones grans

a l'aprenentatge actiu en una quarta etapa de la vida.

3

Oferir un marc idoni

de convivència, per a sensibilitzar i propiciar unes relacions intergeneracionals que dinamitzin la participació social.

4

Facilitar un espai de debat

cultural, social i científic que possibiliti que les persones majors puguin desenvolupar permanentment les seves capacitats personals, intel·lectuals i socials.

Preguntes Freqüents (FAQS)

Requisits: Ser major de 55 anys.

Horari: Apareix especificat dins la fitxa de l’assignatura.

Modalitats de formació: Les classes poden ser en diferents modalitats: presencials i/o semi-presencials.

Quins requisits de titulació haig de tenir per poder cursar els estudis? No es necessiten coneixements previs, únicament mostrar interès i ganes d’aprendre.

En què es basen les assignatures? L'alumne de TecnoCampus Sènior s'integra plenament al grup de classe i fa els treballs en grup amb la resta d’estudiants. Aquest és un dels punts forts del projecte, l’intercanvi generacional.

Quant dura cada curs? Les hores de formació es mesuren per crèdits (ECTS). 1 ECTS equival a 10 hores de contacte amb el docent i 25 hores de dedicació de l’estudiant. Les assignatures estan organitzades per trimestres i tenen una durada d’entre 3 ECTS i 10 ECTS.

Què és un trimestre? El TecnoCampus divideix la seva activitat acadèmica en tres períodes (normalment de setembre a desembre, de gener a març i d'abril a juny) amb una durada aproximada de 10 setmanes el trimestre.

Al finalitzar el curs, quin certificat obtinc? Un certificat d’aprofitament a l’assignatura vinculada al Grau, atorgat per TecnoCampus, campus adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Podré participar en els treballs de grup? Sí. L’objectiu és la integració a la dinàmica de l’aula perquè hi hagi un intercanvi generacional, però aquest treball de l’estudiant del programa TecnoCampus Sènior no serà avaluat. 

Tindré accés a les aules virtuals? Sí, donem accés al campus virtual de la formació. Al llarg del curs, els experts i expertes publicaran materials, continguts i eines que ajudaran a l’estudiant a treure el màxim profit d’aquesta formació.

Seria possible fer una formació amb perspectiva d’itinerari? Com es pot matricular a diverses assignatures en diversos trimestres i de diverses àrees de coneixement, podrà seleccionar les assignatures que millor s’ajustin al seu pla formatiu.

Un cop iniciada la formació, puc canviar d’assignatura? No, ja que un cop fet el pagament i engegat el trimestre no es pot accedir a una assignatura ja començada.

Es podria convalidar l’assignatura si posteriorment volgués fer un Grau? No, perquè no hi ha avaluació.

Tindre exàmens en finalitzar l'assignatura? No. Els estudiants del programa TecnoCampus Sènior estaran exempts de l'avaluació. No hi haurà nota final. Tot i aquesta situació, si vol ser avaluat, ho haurà de comentar directament amb el docent a l’inici del curs.

Com em puc matricular? Accedint a cada assignatura apareix el botó d’ inscripció i des d'allà podrà tramitar i fer el pagament de la matrícula.

Puc rebre ajut per a fer aquest procés? Si, tenim un servei d’acompanyament individualitzat per ajudar o fer suport en el procés de matrícula. Si vol rebre aquest servei, ens pot fer arribar un correu a formació@tecnocampus.cat o fer-nos una trucada al telèfon 93 702 19 59 i li donarem cita per a fer la inscripció.

Quin preu tenen les matrícules dels cursos? El preu del crèdit (ECTS) és de 46,17 €.

 • Les assignatures de 3 ECTS tenen un preu de 138,51 €
 • Les assignatures de 4 ECTS tenen un preu de 184,71 €
 • Les assignatures de 5 ECTS tenen un preu de 230,85 €
 • Les assignatures de 6 ECTS tenen un preu de 277,06 €
 • Les assignatures de 9 ECTS tenen un preu de 415,53 €
 • Les assignatures de 10 ECTS tenen un preu de 461,70 €

Com he de fer el pagament de la matrícula? Pots triar fer el pagament en una de les opcions següents:

 • Via targeta de crèdit o dèbit.
 • Per transferència bancària. Al fer la inscripció rebràs el número de compte amb tota la informació pertinent.

Tinc dret a alguna reducció en el preu? El programa TecnoCampus Sènior ja disposa d'una bonificació del 50% en el preu ECTS.

Quins documents necessito per formalitzar la matrícula?

 • Omplir el formulari d'inscripció
 • Curriculum Vitae (CV) o document especificant la teva trajectòria vital.
 • Podràs accedir a la biblioteca de TecnoCampus.
 • Serveis de bar/restauració del centre.
 • Podràs participar en les activitats universitàries (jornades, conferencies, seminaris, tallers, etc.) adreçats a l’alumnat del TecnoCampus que es programin al llarg del curs acadèmic.

Consulta com arribar al TecnoCampus fent clic aquí.

Si tens més dubtes, contacta'ns a formacio@tecnocampus.cat

IMPULSAT PER:

Logo TecnoCampus Sènior HUB4T TecnoCampus Càtedra d'Envelliment i Qualitat de Vida

 

Vols rebre més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres per rebre el catàleg sencer d'assignatures, si necessites suport en el procés d'inscripció, etc.

Dades de contacte
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.