Professorat

Director dels estudis

Josep Prieto Blázquez. Llicenciat i doctor en Informàtica. Director dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC. Mànager tècnic del projecte TeSLA i membre del grup de recerca KISON.

Directors del programa

Dr. Julián Horrillo Tello. Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement (Ciència Política i de l’Administració) per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Màster en Societat de la Informació i el Coneixement a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Enginyer Industrial (Organització Industrial) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Enginyer Tècnic Industrial (Especialitat elèctrica, intensificació electrònica industrial) per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor de les assignatures  Organització de la Producció, Gestió de Projectes, Informàtica Industrial i Organització de l’Empresa en la Indústria 4.0 a l’Escola Superior Politècnica TecnoCampus (ESUPT).

Pere Tuset-Peiró. Enginyer tècnic de Telecomunicació (2007), enginyer de Telecomunicació per la UPC (2011) i doctor en Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions per la UOC (2015). És professor lector en els Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació i investigador del grup Wine (Wireless Networks) en l'IN3, tots dos de la UOC. La seva activitat docent i recerca se centren en l'àmbit dels sistemes ciberfísics aplicats a la indústria, incloent-hi els sistemes encastats, les xarxes de comunicacions i el processament del senyal. És coautor de més de 20 articles en revistes indexades i congressos i coautor de 7 patents internacionals.

Equip docent

Joan Melià. Doctor per la Universitat Oberta de Catalunya  (2011) i enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (2005). És professor dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, i investigador de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3), tots dos de la Universitat Oberta de Catalunya.  Anteriorment ha treballat com a investigador postdoctoral a la Universitat Pompeu Fabra i al Palo Alto Research Center (Xerox PARC). La seva activitat docent es desenvolupa en l'àmbit de l'enginyeria telemàtica i les seves aplicacions. La seva recerca se centra en la internet de les coses, i en sistemes intel·ligents i de seguretat. És autor i coautor de més de trenta articles en revistes indexades, congressos i workshops, i coautor d'una patent.

 

Col·laboradors docents 

Jesús Alonso. Doctor enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i màster en Organització i direcció d'empreses (MBA) en la School of Professional and Executive Development de la UPC. Actualment, és gestor de la Divisió de Tecnologies de Comunicació, cap del Departament de Comunicacions Màquina a Màquina (M2M) i investigador sènior al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). La seva activitat professional se centra en l'àmbit dels projectes d'I+D+i i de transferència de tecnologia en l'entorn nacional i internacional, en l'àmbit de la internet de les coses i la indústria 4.0. És professor associat a temps parcial a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en l'àmbit de la internet de les coses, professor col·laborador en l’MBA de la UPC en la temàtica de la gestió de l'I+D i la innovació en l'empresa, i professor col·laborador a la Universitat  Oberta de Catalunya (UOC) en la temàtica de la indústria 4.0.

Francisco Vázquez. Enginyer tècnic electrònic (1995), enginyer de Telecomunicació (2000) i doctor enginyer de Telecomunicació (2016) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Compta amb més de quinze anys d'experiència en disseny i implementació de sistemes embedded, sistemes d'adquisició de mesura i xarxes de comunicació sense fil de baix consum. Des de gener de 2010, treballa com a investigador sènior al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). La seva activitat investigadora se centra en l'anàlisi, modelatge i implementació de protocols d'accés, i en el desenvolupament de sistemes de comunicació per a aplicacions industrials.

Màrius Monton. Enginyer d’Informàtica (2003) i doctor en Informàtica (2010) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És cofundador de l'empresa IoT Partners centrada en la consultoria i l'enginyeria de productes a la internet de les coses. Anteriorment va ser director d'I+D de l'empresa Worldsensing, pionera en les smart cities a Europa. És també professor associat del Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics de la UAB on imparteix assignatures de grau i de màster, amb una experiència de tretze anys com a docent.

Xavier Pi. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (1987) i perit judicial expert en els àmbits de la informàtica, de l’electrònica industrial i de les TIC (2007). És consultor i professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya des de 2004, en l'àmbit de l'enginyeria de programari i la modelització. És membre de la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya i responsable del Grup de Treball Embedded Systems & IoT. Forma part del Consell de Redacció d'InfoPLC ++. El seu perfil híbrid pel que fa a les branques de l'enginyeria mecànica i de programari l’ha aproximat al món dels sistemes ciberfísics (automatització i simulació). Centra la seva activitat professional en projectes d’MVP per a la indústria 4.0 amb èmfasi en la convergència IT/OT.

Francesc Sabaté. Enginyer industrial elèctric per la Universitat Politècnica de Catalunya (1996) i màster en Producció automatitzada i robòtica (PAIR) per la Fundació CIM/UPC (2005). Actualment és director del màster PAIR i del postgrau d'Industrial internet of things a la Fundació CIM/UPC. És assessor en projectes d'automatització i de l'Àrea de Formació a la Fundació CIM/UPC. Director general de TEDELOC, empresa especialitzada en projectes i consultoria d'automatització industrial i integració dels mons OT/IT. Fa més de vint anys que desenvolupa i dirigeix projectes d'automatització i d'integració vertical d'informació de sistemes de fabricació industrials

Pablo Fonseca. Professor del Departament d'Estadística i Recerca Operativa de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech, i cap de l'Àrea de Simulació Mediambiental d’inLab FIB (http://inlab.fib.upc.edu/). Doctor en Estadística i Recerca Operativa i màster en Ciències de la computació. Ha participat en més de vint projectes competitius relacionats amb la simulació i la transferència de tecnologia, i actualment és cofundador de NECADA (http://necada.upc.edu). Els seus interessos principals de recerca inclouen la simulació ambiental i social, i la representació formal dels models de simulació. Aquest interès l’ha portat a col·laborar amb la UIT-T en la definició de la nova versió del specification and description language (SDL-2010).

ORGANIZADO POR: