Lliga de debat del TecnoCampus

 

 

Et poses nerviós quan saps que has de parlar davant d’una audiència? Vols ser capaç de comunicar eficientment, ser original i aprendre a convèncer el teu interlocutor? Vols aprendre a parlar en públic i adquirir desimboltura i seguretat a l’hora d’articular un bon discurs?

Si t'agrada debatre amb els amics sobre temes d'actualitat, parlar en públic, practicar i millorar les teves aptituds d'oratòria i buscar els punts forts i febles d'un discurs... aquesta és la teva activitat!

La Lliga de Debat del TecnoCampus és una activitat dirigida a tots els estudiants de la comunitat universitària amb l'objectiu de fomentar les tècniques de debat i oratòria a partir de potenciar habilitats com el lideratge, treball en equip, l'estratègia o la creativitat. Aquest curs pretén oferir eines per desenvolupar el teu potencial com a orador.

Et facilitarem tant breus píndoles teòriques com sobretot pràctiques que et permetin consolidar els coneixements exposats prèviament. En definitiva, una experiència vivencial que t’ha de permetre augmentar el teu autoconeixement com a persona descobrir les teves virtuts i aspectes a millorar, i evolucionar la teva autonomia discursiva i debatre amb eficiència. 

Durant les 10 sessions realitzaràs exercicis breus d’improvisació i presentacions extenses que t’ajudaran a superar els nervis, seleccionar la informació rellevant, estructurar els discursos i projectar-los amb areté. Gaudiràs d’una continuada atenció personalitzada que et permetrà guanyar flexibilitat en diversos registres i augmentar les teves possibilitats orals.

Objectius
  • Promoure l’ús de l’oratòria des del rigor acadèmic. Incidir en l’aprenentatge pràctic per adquirir competències bàsiques en creació i exposició del discurs. Adequació al registre.
  • Perdre la por a enfrontar-se a un auditori o als mitjans de comunicació. Descobrir les virtuts d’un mateix per potenciar-les oralment
  • Conèixer els aspectes generals de l’oratòria: la comunicació no verbal, la paraverbal i la verbal. Dotar de més contingut i continent
  • Potenciar les capacitats orals de diversos perfils professionals. Incentivar la creativitat (inventio), l’estructuració (dispositio) i l’articulació (actio).
  • Practicar oralment les tècniques apreses, adquirir-hi desimboltura i experiència i, alhora, augmentar el grau personal d'autoestima i seguretat davant d'un auditori. Seguiment i feedback continuat.
  • Analitzar i avaluar conjuntament les pròpies intervencions orals i les d'altres companys del grup, per adquirir consciència dels punts febles d'un mateix que cal millorar i dels punts forts que cal potenciar.

 

Equip docent: Josep Mª Castellà i Andreu Paneque

Llengua: Català

Durada: 30 hores (1 ECTS). 24 hores de formació (8 sessions) + 6 hores de competició (2 dies).

Horari: 3 hores setmanals. Cada dilluns de 11 a 14h (torn matí) i de 15 a 18h (torn tarda), a escollir.

Formació: 10/10/2022 al 28/11/2022

Competició: 1 de desembre de 2022

Aula: TCM2-Sala Laia l'Arquera (matí) i TCM1-111 (tarda)

Adreçat a: Estudiants universitaris amb inquietud per la formació integral de l'individu. A tots aquells que vulguin dotar-se d'una eina transversal que porta eficiència a qualsevol feina i àmbit de la vida quotidiana.

Número de participants: Si no s'estableix un grup mínim de 10 persones, l'activitat no es tirarà endavant.

Preu: 25€

* L'equip guanyador es compromet a participar a les semifinals i finals de la Lliga de Debat de la UPF, en cas contrari, no es podrà sol·licitar el reconeixement de crèdits RAC.

Sol·licitud per a reconeixement de crèdits

 

Informació per activitat reclamada al catàleg de Crèdits RAC.

Presentació de la documentació necessària abans del termini 31 de maig. Descarrega't aquí els punts que s'han de descriure a l'informe que s'ha de presentar.

A partir del dia 8 de juny es podrà procedir a la tramitació pel reconeixement de crèdits RAC a través de e-Secretaria.

* L'equip guanyador s'ha de comprometre a participar a la lliga de debat de la UPF, en cas contrari, no se li reconeixerà el Crèdit RAC.