Cultura
Lliga de debat TecnoCampus
Lliga de Debat del TecnoCampus
Et poses nerviós quan saps que has de parlar davant d’una audiència? Vols ser capaç de comunicar eficientment, ser original i aprendre a convèncer el teu interlocutor? Vols aprendre a parlar en públic i adquirir desimboltura i seguretat a l’hora d’articular un bon discurs?
Si t'agrada debatre amb els amics sobre temes d'actualitat, parlar en públic, practicar i millorar les teves aptituds d'oratòria i buscar els punts forts i febles d'un discurs... aquesta és la teva activitat!
La Lliga de Debat del TecnoCampus és una activitat dirigida a tots els estudiants de la comunitat universitària amb l'objectiu de fomentar les tècniques de debat i oratòria a partir de potenciar habilitats com el lideratge, treball en equip, l'estratègia o la creativitat. Aquest curs pretén oferir eines per desenvolupar el teu potencial com a orador.
Et facilitarem tant breus píndoles teòriques com sobretot pràctiques que et permetin consolidar els coneixements exposats prèviament. En definitiva, una experiencia vivencial que t’ha de permetre augmentar el teu autoconeixement com a persona descobrir les teves virtuts i aspectes a millorar, i evolucionar la teva autonomía discursiva i debatre amb eficiència.
Durant les 10 sessions realitzaràs exercicis breus d’improvisació i presentacions extenses que t’ajudaran a superar els nervis, seleccionar la informació rellevant, estructurar els discursos i projectar-los amb areté. Gaudiràs d’una continuada atenció personalitzada que et permetrà guanyar flexibilitat en diversos registres i augmentar les teves possibilitats orals.
Objectius
- Promoure l’ús de l’oratòria des del rigor acadèmic. Incidir en l’aprenentatge pràctic per adquirir competències bàsiques en creació i exposició del discurs. Adequació al registre.
- Perdre la por a enfrontar-se a un auditori o als mitjans de comunicació. Descobrir les virtuts d’un mateix per potenciar-les oralment.
- Conèixer els aspectes generals de l’oratòria: la comunicació no verbal, la paraverbal i la verbal. Dotar de més contingut i continent.
- Potenciar les capacitats orals de diversos perfils professionals. Incentivar la creativitat (inventio), l’estructuració (dispositio) i l’articulació (actio).
- Practicar oralment les tècniques apreses, adquirir-hi desimboltura i experiencia i, alhora, augmentar el grau personal d'autoestima i seguretat davant d'un auditori. Seguiment i feedback continuat.
- Analitzar i avaluar conjuntament les pròpies intervencions orals i les d'altres companys del grup, per adquirir consciència dels punts febles d'un mateix que cal millorar i dels punts forts que cal potenciar.
Equip docent: Josep Vicenç Mestre i Josep M. Castellà.
Llengua: Català.
Durada:
30 hores. 1 Crèdit ECTS. 24 hores de formació + 6 hores de competició.
8 setmanes (8 sessions de formació + 2 dies de competició).
FORMACIÓ: 2-11-2020 al 18-01-2021
COMPETICIÓ: 25-01-2021 i 29-01-2021
Horari: 3 hores setmanals. Dilluns de 11:00h a 14:00h (matins) i de 15:00h a 18:00h (tardes).
Lloc: Degut a la situació actual provocada per la Covid-19, les sessions es faran a través de la plataforma Zoom.
Adreçat a: Estudiants universitaris amb inquietud per la formació integral de l’individu. A tots aquells que vulguin dotar-se d’una eina transversal que aporta eficiència a qualsevol feina i àmbit de la vida quotidiana.
Número de participants: *Si no s’estableix un grup mínim de 7 persones, l’activitat no es tirarà endavant.
Preu: 25€
Sol·licitud per a reconeixement de crèdits
Informació per activitat reclamada al catàleg de crèdits RAC que trobareu al següent enllaç: https://www.tecnocampus.cat/ca/reconeixements/credits-rac.
Presentació de la documentació necessària abans del termini 31 de maig. (Descarrega’t els punts que s’han de descriure a l’informe que s’ha de presentar).
A partir del dia 8 de juny es podrà procedir a la tramitació pel reconeixement de crèdits RAC a través de e-Secretaria.
* L'equip guanyador s'ha de comprometre a participar a la lliga de debat de la UPF, en cas contrari, no se li reconeixerà el Crèdit RAC.
Formadors
-
Josep-Vicenç Mestre Nogué
Josep-Vicenç Mestre Nogué és graduat en Humanitats, graduat en Ciències Polítiques, màster en Història del Món per la UPF, i Tècnic Superior d’Esport. Actualment és doctorant en Història, oratòria i ideologia política, a la mateixa Universitat Pompeu Fabra.
