Modalitat: Semipresencial
Dates:
- Curs a distància mitjançant la plataforma docent Moodle:28 de desembre de 2015 al 24 de gener de 2016.
- Fase presencial:
1a EDICIÓ: Dies 25 i 26 de gener de 2016.
2a EDICIÓ: DIes 28 i 29 de gener de 2016.
Horari: de 9 a 19 h (primer dia) i de 9 a 13.30h (segon dia).
Durada: 12 hores presencials i 30 hores de treball online (6,4 crèdits del CCFCPS).
Preu: 400 €

Descarrega't el programa complet en pdf
 

Presentació

La mort sobtada cardíaca (MSC) és la responsable de més del 60% de les morts per malaltia coronària. La incidència anual de la parada cardíaca extrahospitalaria és aproximadament de 38 per cada 100.000 habitants, sent la supervivència del 10,7%. Això suposa per al global de la Union Europea (507.000.000hab) gairebé 200.000 episodis de mort sobtada amb només 20.000 supervivents.

La taxa de supervivència de la MSC es relaciona directament amb la rapidesa amb que s'instauri el tractament i amb la coordinació d'una sèrie d'accions, conegudes com a cadena de la supervivència, encaminades a aconseguir la recuperar als pacients que sofreixen una MSC amb la millor qualitat de vida possible. És per tant crucial per als equips d'emergències, conèixer perfectament el maneig dels pacients que sofreixen una MSC.

Objectius

L'objectiu del curs és ensenyar el substrat teòric del maneig del pacient que sofreix una MSC, així com les habilitats tècniques necessàries i la capacitat de liderar un equip d'emergències, segons les recomanacions vigents del Consell Català de Ressuscitació (membre del Consell Español de Resucitación Cardiopulmonar), i considerat equivalent al curs del European Resuscitation Council.

Dirigit a

El curs es dirigeix a aquells metges o infermers d'àrees d'Urgències o pacient crític que en la seva labor habitual s'enfrontin a situacions de mort sobtada cardíaca o als quals es trobin en formació per a tal menester.

Certificat

 Certificat oficial emès pel Consell Català de Ressuscitació / Consell Espanyol de Ressuscitació Cardiopulmonar, amb equivalència al curs del European Resuscitation Council, acreditat amb 11,5 crèdits pel Consell Català de Formació Continuada dels Professions Sanitàries – Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut.


Organitzat per:

   

          

Amb la col·laboració de: