Un programa de Ràdio TecnoCampus, finalista en el concurs “Premis IdeaRàdio” de SER Catalunya

El programa La Última Ronda de Ràdio TecnoCampus, realitzat per estudiants de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals, ha estat seleccionat com a finalista en els Premis IdeaRàdio 2019, convocats per SER Catalunya per animar els joves a presentar propostes innovadores de nous programes. Carlos Baquero, Adrián Pineda, Paula Sánchez i Arnau Yzern són els estudiants que lideren aquest programa que va néixer dins de de l’assignatura optativa de pràctiques radiofòniques, a càrrec del professor Daniel Torras.

La Última Ronda, que s’emet els divendres de 21 a 22 hores a Ràdio TecnoCampus, és un programa en format magazine on s’utilitza l’humor com a recurs per explicar i debatre sobre temes d’actualitat o quotidians d’una manera distesa i divertida. “L’espontaneïtat i la bona connexió entre els integrants del grup són alguns dels punts forts del programa”, afirma Carlos Baquero. Segons Paula Sánchez, la ràdio és el mitjà amb més marge per a la improvisació, ja que “no es necessita una gran atenció, moltes vegades s’escolta de fons, fet que permet als productors i locutors tenir més llibertat en la creació de continguts”.

El programa s’emet des de Ràdio TecnoCampus, la ràdio universitària del TecnoCampus, que va començar a emetre el setembre del 2017 amb l’objectiu d’oferir una eina comunicativa a la comunitat universitària i crear una plataforma d’expressió i de pràctiques per als estudiants. “Valorem molt positivament que s’ofereixi un espai com aquest als estudiants, ja que ens permet desenvolupar idees i tenir llibertat a l’hora de crear”, afirma Adrián Pineda. “Com a tècnic del programa ho considero una oportunitat per aconseguir experiència laboral ja que en ràdio és complicat disposar de material i espais necessaris”, afegeix Aranu Yzern.