Que estàs buscant?
Les classes presencials orals s'impartiran generalment en català. A més, s'empraran documents i material en llengua castellana i anglesa.
RAE14- Reconeixerà la microbiologia, parasitologia i toxicologia dels aliments.
L'assignatura de microbiologia dels aliments pertany a la Matèria 2, Ciències dels Aliments, assignatura de tipologia obligatòria.
Aquesta assignatura vol introduir a l'alumnat en l’estudi dels microorganismes, les principals tècniques pel seu estudi i la seva relació amb els aliments.
L'aula (física o virtual) és un espai segur, lliure d'actituds masclistes, racistes, homòfobes, trànsfobes i discriminatòries, ja sigui cap a l'alumnat o cap al professorat. Confiem que entre totes i tots puguem crear un espai segur on ens puguem equivocar i aprendre sense haver de patir prejudicis d'altres.
Tema 1. Introducció a la microbiologia i parasitologia.
Tema 2. Tècniques d’estudi.
Tema 3. Microbiologia dels aliments.
Tema 4. Parasitologia dels aliments.
Pràctica 1. Materials i tècniques al laboratori de microbiologia (grup reduït).
Pràctica 2. Anàlisi d'aigües (grup reduït).
Pràctica 3. Anàlisi d'aliments (grup reduït).
Seminari 1. Parasitologia. Casos clínics I.
Seminari 2. Parasitologia. Casos clínics II.
El sistema d’avaluació dels resultats d’aprenentatge d’aquesta assignatura contempla diferents activitats d’avaluació de la Matèria 2, Ciències dels Aliments.
Es combina l'avaluació contínua (presencial i virtual) i un examen presencial.
Avaluació de la modalitat presencial:
|
Codi |
Sistema d’avaluació |
Ponderació mínima |
Ponderació màxima |
Resultats d’aprenentatge |
|
EP1 |
Examen presencial final |
20% |
40% |
RAE 14 |
| EP2 | Exposicions orals grupals | 15% | 60% | RAE 14 |
|
EP3 |
Presentació de memòria escrita de les pràctiques de laboratori |
15% |
60% |
RAE 14 |
Avaluació de la modalitat virtual:
|
Codi |
Sistema d’avaluació |
Ponderació mínima |
Ponderació màxima |
Resultats d’aprenentatge |
|
EV3 |
Participació en activitats i/o debats plantejats a l'e-Campus |
10% |
25% |
RAE 14 |
S'utilitza un sistema de qualificació quantitativa (de 0 a 10) i qualitativa (suspens, aprovat, notable, excel·lent, matrícula d'honor) segons RD 1125/2003.
Perquè la nota de l’examen faci mitjana amb la resta de notes obtingudes durant el transcurs de l’assignatura serà necessari obtenir una nota igual o superior a 5 punts sobre un total de 10 punts.
Segons normativa UPF, l’alumnat que té opció a realitzar la recuperació de l’assignatura és aquell que hagi obtingut una qualificació de “suspens”. En cas de no superar l’assignatura, l’única part susceptible de recuperació és l’examen, amb un examen extraordinari (recuperació) dins del mateix curs acadèmic.
El sistema d’avaluació i el període de recuperació es detalla en el Pla d’Aprenentatge disponible a l’aula virtual a l’inici de l’assignatura.
L’ús de la intel·ligència artificial (IA) en aquesta assignatura es troba regulat al Pla d’Aprenentatge. Cal consultar-lo per conèixer les condicions específiques d’ús.
García Manrique, P. (2016). Control microbiológico y sensorial de los alimentos. Madrid: Editorial Síntesis. ISBN: 978-84-9077-308-6.
Hernández Urzúa, M. A. (2021). Microbiología de los alimentos: fundamentos y aplicaciones en ciencias de la salud. Ciudad de México: Editorial Médica Panamericana. ISBN: 978-607-8546-83-2.
Smith, M. (2018). Food safety and inspection: An introduction. London: Routledge. ISBN: 978-0-8153-5354-5.
Frazier, W. C., & Westhoff, D. C. (1993). Microbiología de los alimentos. Zaragoza: Acribia.
Madigan, M. T., Yero Corona, D., & other. (2015). Brock. Biología de los microorganismos (14.ª ed.). Madrid: Pearson Educación. ISBN: 978‑84‑9035‑279‑3