El projecte es va presentar el 28 de febrer en un acte a l'espai Mataró Innova

L’envelliment actiu es considera el procés d’optimitzar les oportunitats de salut, aprenentatge al llarg de la vida, la participació i la seguretat, per tal d’aconseguir una millor qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen. Sota aquestes premisses, TecnoCampus Sènior és una iniciativa que té per objectiu promoure l’aprenentatge durant tota la vida que permet als majors de 55 anys, amb o sense titulació acadèmica prèvia, incorporar-se a la Universitat i disposar d’un espai per a la formació, la participació i la convivència intergeneracional.

La Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida i el centre de formació permanent HUB4T, dos projectes impulsats pel TecnoCampus, han creat aquest programa vinculat amb l’envelliment saludable i actiu. TecnoCampus Sènior és una iniciativa emmarcada en el projecte "Mataró, Ciutat Cuidadora", és una mostra de compromís amb la societat. S'obren un total de 50 assignatures dels diversos graus que es poden cursar al TecnoCampus, organitzades trimestralment en les àrees de coneixement de l'empresa, la tecnologia, l'audiovisual i la salut. 

D'aquesta manera, els participants compartiran aula amb estudiants de grau i podran participar en les diferents activitats que organitza la Universitat durant tot el curs acadèmic. En aquest moment està obert el període per matricular-te a les assignatures del tercer trimestre,  i amb preu bonificat.

Acte de presentació
El programa es va presentar el passat dimarts 28 de febrer en un acte en què Miquel Àngel Vadell, regidor delegat de Presidència, Educació, Formació professional i Universitat, va ressaltar que és una oportunitat tant per a gent gran com per als joves amb qui compartiran aules, ja que aprendran de l'experiència i consells que els poden donar.

La jornada va incorporar una ponència, de la mà de Laura Rosillo, Sènior voluntària de l'associació ASENCAT, sobre la societat de l'aprenentatge en l'era de la longetivitat, posant èmfasis de l'educació per a tota la vida a l'educació durant tota la vida. "Ens queden molts anys al davant, hem de continuar actius i aportant valor a la societat, per això és molt important planificar també aquesta nova etapa vital", va assenyalar.

Aprendre al llarg de la vida va ser l'epicentre del debat a la taula rodona que es va dur a terme durant l'acte. Els participants van ser el Jordi Berni, mentor sènior ASENCAT; Joaquín Solana, economista i docent universitari; Antoni Vilà i Alsina, president en funcions d'Aules Sènior Mataró; i Antoni Gomà, de la Comissió Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques. Esther Cabrera, directora de la Càtedra d'envelliment i qualitat de vida, va moderar el debat i va aportar la seva visió experta sobre l'envelliment saludable i actiu. "La capacitat d'aprendre no s'ha de perdre mai, és la clau de la supervivència", va destacar.

La presentació del programa formatiu TecnoCampus Sènior va anar a càrrec de Luz Fernández, cap de formació permanent HUB4T-TecnoCampus. Per tancar la jornada de presentació, Elizabet Ruiz, regidora delegada d'Espai Públic i Equipaments Municipals, Gent Gran Activa i adjunta de Benestar Animal, va dedicar unes paraules als assistents sèniors: "La vida mai deixarà d'ensenyar-nos. Adquirir aquest coneixement ens mantindrà més vius".

La benvinguda de l'acte va ser a càrrec del Sr. Miquel Àngel Vadell, regidor delegat de Presidència, Educació, Formació professional i Universitat, qui va ressaltar que el programa és una oportunitat per les persones del nostre entorn, ja que aprendran de l'experiència i consells de les persones gran. Aprendre al llarg de la vida va ser l'epicentre del debat a la taula rodona que es va dur a terme durant l'acte. Els participants van ser el Sr. Jordi Berni, Mentor sènior ASENCAT, el Sr. Joaquín Solana, Economista i docent universitari, el Sr. Antoni Vilà i Alsina, President en funcions Aules Sènior Mataró, el Sr. Antoni Gomà, de la Comissió Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques. La Dra. Esther Cabrera, directora de la Càtedra d'envelliment i qualitat de vida, va moderar el debat i va aportar la seva visió experta sobre l'envelliment saludable i actiu: La capacitat d'aprendre no s'ha de perdre mai, és la clau de la supervivència". La presentació del programa formatiu TecnoCampus Sènior va anar a càrrec de la Sra. Luz Fernández, cap de formació permanent HUB4T-TecnoCampus. Per tancar la jornada de presentació, la Sra. Elizabet Ruiz, regidora delegada d'Espai Públic i Equipaments Municipals, Gent Gran Activa i adjunta de Benestar Animal, va dedicar unes paraules als assistents sèniors: "La vida mai deixarà d'ensenyar-nos. Adquirir aquest coneixement ens mantindrà més vius".


Anterior

PIMEC Maresme–Barcelonès Nord i el TecnoCampus reforcen la col·laboració en accions de promoció de l’activitat econòmica

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris