Lliga de debat del TecnoCampus

 

 

Et poses quan saps que has de parlar davant d’una audiència? Vols ser capaç de comunicar eficientment, ser original i aprendre a convèncer el teu interlocutor? Vols aprendre a parlar en públic i adquirir desimboltura i seguretat a l’hora d’articular un bon discurs?

Si t'agrada debatre amb els amics sobre temes d'actualitat, parlar en públic, practicar i millorar les teves aptituds d'oratòria i buscar els punts forts i febles d'un discurs... aquesta és la teva activitat!

La Lliga de Debat del TecnoCampus és una activitat dirigida a tots els estudiants de la comunitat universitària amb l'objectiu de fomentar les tècniques de debat i oratòria a partir de potenciar habilitats com el lideratge, treball en equip, l'estratègia o la creativitat. Aquest curs pretén oferir eines per desenvolupar el teu potencial com a orador.

Et facilitarem tant breus píndoles teòriques com sobretot pràctiques que et permetin consolidar els coneixements exposats prèviament. En definitiva, una experiencia vivencial que t’ha de permetre augmentar el teu autoconeixement com a persona descobrir les teves virtuts i aspectes a millorar, i evolucionar la teva autonomía discursiva i debatre amb eficiència.

Durant les 10 sessions realitzaràs exercicis breus d’improvisació i presentacions extenses que t’ajudaran a superar els nervis, seleccionar la informació rellevant, estructurar els discursos i projectar-los amb areté. Gaudiràs d’una continuada atenció personalitzada que et permetrà guanyar flexibilitat en diversos registres i augmentar les teves possibilitats orals.

 

Objectius

 

  1. Promoure l’ús de l’oratòria des del rigor acadèmic. Incidir en l’aprenentatge pràctic per adquirir competències bàsiques en creació i exposició del discurs. Adequació al registre.
  2. Perdre la por a enfrontar-se a un auditori o als mitjans de comunicació. Descobrir les virtuts d’un mateix per potenciar-les oralment.
  3. Conèixer els aspectes generals de l’oratòria: la comunicació no verbal, la paraverbal i la verbal. Dotar de més contingut i continent.
  4. Potenciar les capacitats orals de diversos perfils professionals. Incentivar la creativitat (inventio), l’estructuració (dispositio) i l’articulació (actio).
  5. Practicar oralment les tècniques apreses, adquirir-hi desimboltura i experiència i, alhora, augmentar el grau personal d'autoestima i seguretat davant d'un auditori. Seguiment i feedback continuat.
  6. Analitzar i avaluar conjuntament les pròpies intervencions orals i les d'altres companys del grup, per adquirir consciència dels punts febles d'un mateix que cal millorar i dels punts forts que cal potenciar.

 

Equip docent: Josep M. Castellà i Andreu Paneque

Llengua: Català.

Durada: 30 hores. 1 Crèdit ECTS. 24 hores de formació + 6 hores de competició. 8 setmanes (8 sessions de formació + 2 dies de competició).

FORMACIÓ: 24-01-2022 al 14-03-2022

COMPETICIÓ: 21-03-2023 i 28-03-2022

Horari: 3 hores setmanals. Dilluns de 11:00h a 14:00h (matins) i de 15:00h a 18:00h (tardes), a escollir.

Lloc: Pendent confirmar aula

Adreçat a: Estudiants universitaris amb inquietud per la formació integral de l’individu. A tots aquells que vulguin dotar-se d’una eina transversal que aporta eficiència a qualsevol feina i àmbit de la vida quotidiana.

Número de participants: Si no s’estableix un grup mínim de 10 persones, l’activitat no es tirarà endavant.

Preu: 25€

* L'equip guanyador es compromet a participar a la Lliga de Debat de la UPF, en cas contrari, no es podrà sol·licitar el crèdit RAC.

Sol·licitud per a reconeixement de crèdits

 

Informació per activitat reclamada al catàleg de crèdits RAC que trobareu al següent enllaç: https://www.tecnocampus.cat/ca/reconeixements/credits-rac.

Presentació de la documentació necessària abans del termini 31 de maig. (Descarrega’t els punts que s’han de descriure a l’informe que s’ha de presentar).

A partir del dia 8 de juny es podrà procedir a la tramitació pel reconeixement de crèdits RAC a través de e-Secretaria.

* L'equip guanyador s'ha de comprometre a participar a la lliga de debat de la UPF, en cas contrari, no se li reconeixerà el Crèdit RAC.