La Nit de l'Emprenedoria 2020 va canviar ahir de format i es va convertir en una gala televisiva retransmesa per Mataró Audiovisual i en directe pel canal de YouTube del TecnoCampus, l’entitat organitzadora juntament amb l’Ajuntament de Mataró. 

Només un representant de cada empresa premiada va accedir al recinte del Foyer, per ser entrevistat en directe per la presentadora, Elisenda Pineda, que va conduir l’acte des d’un Auditori buit que, en altres anys i en cites com la d’ahir, s’omple de gom a gom.

L'acte va ser un innovador i amè esdeveniment, que alternava la participació de persones de reconegut prestigi en el món de l'emprenedoria amb presentacions en format vídeo dels finalistes i les autoritats.

20 anys de Premis Creatic:

L'acte d'enguany ha coincidit amb la celebració dels 20 anys dels Premis Creatic i la celebració dels 10 anys del TecnoCampus.

 

Durant la gala, es van projectar, enregistrats, diversos parlaments. Un dels primers va ser el de Sergi Morales, regidor d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament de Mataró, que va destacar la capacitat que han tingut les empreses per afrontar la situació actual.

 

L'expert en innovació Xavier Ferràs va destacar la importància d’iniciatives com els premis Creatic, que compleixen 20 anys, i del parc TecnoCampus, que en compleix deu, pel que tenen de motor d’innovació en el territori.

 

Premis Creatic 2020:

Finalistes Creatic 2020:

Aquest han estat els projectes guanyadors dels Premis Creatic 2020:  

Enigmas Tour, Premi Creatic 2020 a la millor inciativa liderada per dones:

Dotat amb 6.000 euros i estada a la incubadora bonificada

 

Sycai Medical, Premi Creatic 2020 al millor projecte amb impacte social:

Dotat amb 6.000 euros i estada a la incubadora bonificada. L'empresa Minoryx, mecenes dels Premis Creatic, va voler dedicar aquestes paraules a aquest premi.

 

Gau3di, Premi Creatic 2020 a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació:

 

Premi dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a la incubadora durant un any. Santi Druna, directiu del Banc de Sabadell, com a patrocinador dels Premis Creatic, va voler dirigir aquestes paraules als guanyadors.

 

Prosystem, millor projecte emprenedor en l’àmbit de la Formació Professional:

Prosystem, presentat pels alumnes Wilco Barranco, Guillem Garcia, Nemrod Pons i Ivan Ventura, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró.

El Director general del Bytemaster, Xavier Camps , va voler destacar la importància d'aquest premi. Mira el vídeo.

 

Bizer Swimwear, millor projecte d’emprenedoria universitària:

Bizer Swimwear, presentat per les estudiants del doble grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals Judith Fernández i Lidia Fernández.

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, va voler destacar la importància d'aquest premi. Mira el vídeo.

 

Menció especial dels Premis Creatic: Projecte B-Right

El jurat dels Creatic també va voler fer ahir una menció especial al projecte B-Right, liderat per Álvaro Frias, per la seva capacitat d’aplicar la tecnologia, en concret la intel·ligència artificial, en l’àmbit de la salut mental.

 

Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, va posar èmfasi en l'emprenedoria en clau femenina.

 

 

La cloenda de l’acte va ser a càrrec d'Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, i de David Bote, alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, que van destacar el valor de l'emprenedoria en el context actual.