Perque estudiar a Mataró?

El TecnoCampus és un centre universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra i un parc tecnològic situat a la ciutat de Mataró (Barcelona). Es tracta d'un espai únic dedicat a la innovació i l'emprenedoria amb més de 30 anys d'expertessa.

Coneix perque estudiar a la ciutat de Mataró es un gran avantatge!

 

Localizació privilegiada

Mataró, capital de la comarca del Maresme, és una ciutat viva, en constant transformació i amb un patrimoni cultural important que la dota de personalitat pròpia. La seva privilegiada situació geogràfica -d'una banda la mar i per l'altre la serralada litoral- fa que les condicions climàtiques de Mataró siguin idònies per a gaudir de la ciutat.

És una Ciutat ben  comunicada amb l'entorn metropolità i amb la resta de comarques de Catalunya. La xarxa de comunicacions fa que l'accés a la ciutat sigui fàcil, tant en transport públic com amb transport particular. Barcelona es troba a 30 *kilometros de la Ciutat.

Història

La ciutat de Mataró té el privilegi de tenir el seu origen en l'època romana. La valuosa herència d'aquesta època es manifesta en la vila romana de Torre Llauder, de finals del segle I a.C., i en les últimes troballes en el barri antic. Passejant pels carrers del centre de la ciutat es pot fer un recorregut àgil per la seva història, un recorregut que des de l'antiga Iluro romana ens permet gaudir, també, del barroc, trobar influències arquitectòniques colonials i contemplar una mostra destacada del modernisme de la mà d'un dels seus màxims representants: l'arquitecte de Mataró Josep Puig i Cadafalch. A Mataró se situa la primera obra de Gaudí, la Nau Gaudi, va ser la primera obra construïda pel famós arquitecte ara convertida en museu d'art contemporani.

Qualitat de vida

Mataró és una ciutat per a viure. Tot convida a passar una bona estona, tant durant el dia com a la nit, especialment a l'estiu: l'oferta gastronòmica cuidada i diversa, de la qual destaca el plat més tradicional, la sépia amb pèsols; el front marítim, amb el port esportiu i pesquer, que té més de mil amarraments; els restaurants; les terrasses; les platges. La vila també ofereix al visitant un gran ventall d'oferta comercial: els tradicionals mercats propis del mediterrani i les botigues, on es poden trobar tot tipus de productes, marques internacionals, objectes de regal i productes de disseny.

Ciutat emprenedora

La posada en marxa del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme en 2010 ha enfortit el model de suport a l’emprenedoria de la ciutat amb l’objectiu d’estimular la creació i captació de talent i d’empreses en el territori.

El TecnoCampus Mataró-Maresme es constitueix com un ecosistema per a la innovació que ofereix suport global des de la formació fins a la creació i posterior consolidació de les empreses on s’ofereixen  programes pioners en el foment de l’esperit emprenedor i l’acompanyament dels futurs empresaris per desenvolupar les seves idees innovadores de negoci.

La seva missió és Contribuir al creixement econòmic i social del territori vinculat a Mataró i el Maresme, a través d'un model integral de generació de coneixement, formació, empresa i innovació. Per a això, s'assumeixen dos tipus objectius centrals:

  • Consolidar una oferta d'educació superior altament profesionalizadora i compromesa amb el desenvolupament de les persones que formen la comunitat TecnoCampus.
  • Gestionar un parc tecnològic i emprenedor que ajudi a millorar la competitivitat de les empreses, la innovació i la internacionalització, al mateix temps que es converteixi en un vincle de relació entre la universitat i l'empresa.

Vols saber més sobre Mataró?

Entra per conèixer tota l'agenda d'activitats que ofereix la ciutat de Mataró