Que estàs buscant?
Les classes presencials orals s'impartiran en català. Hi ha documents amb llengua castellana i anglesa, així com materials audiovisuals amb castellà i anglès.
RAE6- Explicarà les bases i fonaments de l'alimentació i la nutrició humana elaborant planificacions dietètiques.
RAE27- Avaluarà l'estat nutricional de subjectes i/o grups, tant sans com malalts, planificant-ne l'estratègia nutricional corresponent.
RAE29- Elaborarà la història dietètica de les persones sanes i malaltes, utilitzant la terminologia emprada en ciències de la salut i interpretant les dades clíniques, bioquímiques i farmacològiques en la valoració nutricional de la persona malalta i en el seu tractament dieteticonutricional.
RAE30- Dissenyarà dietes terapèutiques per a subjectes i/o grups, que seran implementades i avaluades.
RAE35- Utilitzarà les eines bàsiques en TIC en el camp de l'Alimentació, la Nutrició i la Dietètica.
RAE25- Dissenyarà estudis de dieta total.
RAE47. Identificarà i problematitzarà els biaixos, estereotips i rols de gènere en la seva disciplina i en l’exercici de la seva professió.
L'assignatura de dietètica 4 és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.
L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en els següents aspectes:
L'aula (física o virtual) és un espai segur, lliure d'actituds masclistes, racistes, homòfobes, trànsfobes i discriminatòries, ja sigui cap a l'alumnat o cap al professorat. Confiem que entre totes i tots puguem crear un espai segur on ens puguem equivocar i aprendre sense haver de patir prejudicis d'altres.
Bloc I. Principis generals de la dietètica.
Tema 1. Planificació de menús per a col·lectivitats
Tema 2. Coaching nutricional
Tema 3. Entrevista dietètica
Tema 4. Consell dietètic
Bloc II. Dietètica i estats fisiològics al llarg de la vida
Tema 4. La dieta durant el període d’embaràs i la lactància.
Tema 5. La dieta de l’infant durant el primer any de vida.
Tema 6. La dieta durant la infància i adolescència.
Tema 7. Alimentació i menopausa.
Tema 8. Dietètica aplicada a l’esport.
Tema 9. Dietètica aplicada a adults grans (>65 anys).
Bloc III. Dietètica i factors sòcio-culturals
Tema 10. Dieta vegana i vegetarina.
Tema 11. Dietes alternatives.
Tema 12. Dietes “miracle”
Tema 13. La dieta planetària proposada per FAO-OMS.
Seminaris
Seminari 1. Simulació del consell dietètic
Seminari 2. Cas clínic embaràs
Seminari 3. Mètode Baby Led Weaning (BLW)
Seminari 4. Cas clínic nutrició esportiva
Seminari 5. Cas clínic envelliment
El sistema d’avaluació de les competències i els resultats d’aprenentatge d’aquesta assignatura contempla diferents activitats d’avaluació de la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.
| Codi | Sistema d'avaluació | Ponderació mínima |
Ponderació màxima |
|---|---|---|---|
| EP1 | Examen presencial parcial i final de l'assignatura. Qüestionaris de veritable o fals, dopció múltiple, aparellament delements, respostes curtes o de desenvolupament |
20% | 40% |
| EP3 | Presentació de la memòria escrita, parcial i/o final, de treballs individuals o grupals, avaluant l'adequació al tema proposat, metodologia, resultats, bibliografia i conclusions |
15% | 60% |
| Codi | Sistema d'avaluació | Ponderació mínima |
Ponderació màxima |
|---|---|---|---|
| EV2 | Exposicions orals de casos o exercicis pràctics síncrones o asíncrones de l'estudiant avaluant: adequació al tema proposat, metodologia, resultats, bibliografia i conclusions, així com la capacitat de comprensió i exposició de manera escrita i oral | 5% | 15% |
GIL, Angel. Tratado de Nutrición. Tomo I, II, III, IV. Madrid, 2018.
Nutrició Humana i Dietètica: Coordinat per Jordi Salas-Salvadó i Nancy Babio. Edicions URV. 1ª edició, 2010. ISBN 978-84-8424-135-5.
Taules de composició de productes sense gluten (2018) i de suplements de nutrició esportiva (2019)